Кућа Добрих Вести

Login

У Гранади 1.000 стрелаца из 78 земаља

Оцените овај чланак
(1 Глас)

mikecnaotvaranjusvetskogkupaugranadiГРАНАДА - Последњи Светски куп у овој години свечано је отворен у Гранади и трајаће до 12. јула. Учествоваће преко 1.000 стрелаца из 78 земаља  који ће 1.500 пута изаћи на ватрену линију у 15 олимпијских дисциплина. По броју учесника ово је најмасовнији светски куп ове године. На листи је и десеторо стрелаца који су, тренутно, број један на светским ранг листама међу њима и бронзани из Лондона, српски ас Андрија Златић који је водећи на листи за МК пиштољ. Најбројнију селекцију има Индија (44 стрелца), Русија има 42 учесника, Кина и Шпанија по 41. Србију представља 12-торо стрелаца.


- Све земље су искористиле прилику да још једном тестирају ово стрелиште, на коме је одржано пре неколико година и Првенство Европе, јер ће се 2014. на њему организовати Првенсто света у свим олимпијским дисциплинама  где ће се освајити и прве олимпијске визе за Рио 2016. – каже в.д. селектора Горан Максимовић.-
Репрезентацију Србије је у Гранади дочекала температура од преко 30 степени. Гађаће пушком Ивана Максимовић и Драгана Тодоровић (обе Нови Београд Ушће) и Андреа Арсовић (Партизан), Немања Миросављев (Нови Сад), Миленко Себић (Нови Београд Ушће) и Стеван Плетикосић (“Чика Мата“, Крагујевац) и пиштољем Бобана Величковић (Бор 030), Јасна Шекарић и Зорана Аруновић (Црвена звезда), Дамир Микец  (Полицајац), Димитрије Гргић (Академац) и Андрија Златић („Алекса Дејовић“, Ужице).
Уз Максимовића, у стручном штабу су и тренери репрезентације Драган Доневић (пушка) и Јелена Аруновић (пиштољ).
- Велики проблем је што не ради клима у стрелишту за ваздушно оружје. На МК стрелишту је врућина, али стално дува и то, са једне стране помаже да се лакше поднесу високе температуре, а са друге отежава посао стрелцима. Видећемо како ће се снаћи по ветру – додао је Горан Максимовић.
Светски куп су отворили такмичари у гађању глинених голубова – трап. Србију представљају Пера Недић и Немања Смиљанић и селектор Дејан Михајловић.  Првог дана гађали су по 50 голубова, у суботу гађаће још 75 и потом шесторица најбољих после 125 голубова наставља борбу за медаље.  Недић је имао 47 голубова (25 и 22) а Смиљанић 45 (21 и 24). Четворица такмичара имали су по масималних 50, а још 16 стрелаца погодило је по 49 голубова.
Другог дана у суботу 6. јула, гађаће елиминације МК пиштољем (квалификације и финале су у недељу 7. јула) Дамир Микец, Андрија Златић и Димитрије Гргић, МК пиштољем 30 плус 30 метака – први део 30 метака прецизно надметаће се Јасна Шекарић, Зорана Аруновић и Бобана Величковић (других 30 метака брзом паљбом и финале су у недељу 7. јула) док ће ваздушном пушком у квалификацијама гађати Немања Миросављев, Миленко Себић и Стеван Плетикосић.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 05 јул 2013 16:01
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија