Кућа Добрих Вести

Login

Миљанић и Бирешова прваци Србије

Оцените овај чланак
(1 Глас)

CMbiresНОВИ САД - Лука Миљанић јуниор Партизана изненадио је ривале и освојио титулу на Шампионату Србије МК пушком 60 метака лежећи у Новом Саду са 201,1 круг. Сребрна медаља припала је Стефану Александровском из Јединства (Стара Пазова) са 200,9 кругова, док је трећи био Вукашин Бојић (Младост, Инђија) са 178,1 круг. Миљанић је пре финала био седми. Финале је вредело 601,1 круг. Александровски је и лане био други.


У екипној конкуренцији, победио је Ниш са 1.802,8 кругова, испред Партизана са 1788,2 круга и Младости из Инђије са 1.782,8 кругова. Нишлије су лане биле треће, а Партизан други.
Марта Биреш (Јединство, Стара Пазова) освојила је титулу МК пушком 60 метака лежећи са 592 круга, само круг мање од државног јуниорског рекорда! Друга је била Драгана Палечек из Новог Београда Ушћа са 585 кругова колико је „убила“ и „бронзана“ Тијана Коларик (Панчево). Марта Биреш је прошле године била друга, а претпрошле трећа на Шампионату Србије овим оружјем. Јуниорке не гађају финале у овој дисциплини.
 Нови Сад је понео екипну титулу са 1.728 кругова, Партизан је други са 1.727 а Нови Београд Ушће трећи са 1.711 кругова. Новосађанке су 2012. била треће, а Нови Београд Ушће – први!
Александар Живановић (Колубара) са 174,3 круга победио је у надметању јуниора МК пиштољем слободног избора. Као и прошле године вицешампионска титула припала је Душану Латиновићу (Кикинда) са 165,7 кругова, док је Павле Алексић из Колубаре завршио на трећем месту са 146,1 круг. Финале је вределео 459 кругова.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија