Кућа Добрих Вести

Login

Ракићева у времену победнице, Нимчевић 16. на Ејоф

Оцените овај чланак
(2 гласова)

darionimcevicУТРЕХТ - Српски бициклизам лепо се представио у друмској трци на летњем Олимпијском фестивалу младих Европе (ЕЈОФ) у Утрехту у Холандији!


Млади бициклиста Спартака из Суботице Дарио Нимчевић освојио је 16. место са 22 секунде заостатка за победником, док је Душан Рајовић такмичар ЦЦН Металца стигао 27. у истом времену. У конкуренцији чак 99 бициклиста, победио је Лео Апелт (Немачка) који је стазу од 73 км прешао за 1:52,22 часа и за две секунде на циљу био бржи од Паскала Енкорна (Француска), док је треће место са 19 секунди заостатка припало Иљи Волкау из Белорусије.
Милица Ракић је у спринту групе од 62 бициклисткиње освојила 51. место у времену победнице Мартине Алцини (Италија), која је стазу од 55,3 км превезла за 1:25,55 часова. Друго и треће место освојиле су британске бициклисткиње Шарлота Брогтон и Грејс Гарнер.
У вожњи на хронометар, Душан Рајовић заузео је 57. место, а такмичарка БК Нови Сад Милица Ракић 59. позицију. Дарио Нимчевић пласирао се на 83. место.
Српску селекцију водио је Саша Гајичић селектор за млађе категорије БСС.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 19 јул 2013 10:34
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија