Logo
Одштампајте ову страницу

Максимовић одредио репрезентацију за ЕШ у Осијеку

Оцените овај чланак
(1 Глас)

ES OSIJEKZORANAARUNOVICJASNASEKARICgБЕОГРАД - Горан Максимовић, в. д. селектора стрељачке репрезентације Србије изабрао је стрелце за Шампионат Европе  МК оружјем у Осијеку од 21. до 28. јула.
Србију ће представљати укупно 19 стрелаца и шест екипа: мушке и женске сениорске екипе пушком и пиштољем, јуниорске мушке и женске екипе пушком и једна јуниорка пиштољем. Нећемо имати јуниорске екипе пиштољем.


Гађање - пушка, сениори: Немања Миросављев (Нови Сад), Миленко Себић (Нови Београд Ушће) и Стеван Плетикосић („Чика Мата“, Крагујевац).
Сениорке: Ивана Максимовић, Драгана Тодоровић (обе Нови Београд Ушће) и Андреа Арсовић (Партизан).
Јуниори: Стефан Александровски (Јединство, Стара Пазова), Милош Тасић (Врање) и Јован Чичевски (Нови Сад).
 Јуниорке: Марта Биреш (Јединство), Марина Симић (Нови Београд Ушће) и Тијана Коларик (Панчево).
Пиштољ, сениори: Андрија Златић („Алекса Дејовић“, Ужице), Дамир Микец (Полицајац) и Димитрије Гргић (Академац).
 Сениорке: Зорана Аруновић и Јасна Шекарић (Црвена звезда), Даница Рашета (Земун Центар).
Јуниорке: Ана Алентијев (Смедерево).
У току Шампионата Европе одржаће се и избори за Спортску комисију Европске стрељачке конфедерације у коју ће ући по два стрелца пушком, пиштољем и у гађању глинених голубова и један у дисциплини трчећи вепар. Кандидат Србије је Јасна Шекарић, освајач пет олимпијских медаља и седам пута учесник олимпијског стрељачког турнира. Избори ће се, гласањем учесника одржати на ЕШ у Осијеку (за пушку и пиштољ) и ЕШ у Сулу  од 28. јула до 8. августа (глинени голубови и трчећи вепар).
У стручном штабу уз Горана Максимовића (који је и вођа пута) су и Мира Максимовић (тренер за пушку и лични тренер Иване Максимовић), Јелена Аруновић (тренер за пиштољ и лични тренер Зоране Аруновић), Драган Доневић (тренер за пушку и лични тренер Андрее Арсовић), Драган Марковић (лични тренер Немање Миросављева), Александар Златић (лични тренер Андрије Златића), Урош Качавенда (лични тренер Дамира Микеца), Иван Квасневски (лични тренер Јасне Шекарић), Маријана Новаковић (тренер за јуниорске категорије -пушка), Лидија Михајловић (тренер за јуниорске категорије – пушка), Саша Икер (тренер за јуниорске категорије – пушка) и Бобан Маринковић Бобан (тренер за јуниорске категорије – пиштољ).
На последњем Шампионату Европе МК оружјем у Београду и Панчеву 2011. Србија је била 20. нација у конкуренцији 47 земаља (26 освајале трофеје) са две медаље – златном Андрије Златића у гађању МК пиштољем за сениоре и бронзом Ташане Богатиновски МК пушком 60 метака лежећи за јуниорке.
Такође, петоро српских стрелаца је  учествовало и у четири финала, три сениорска и једном јуниорском: Андрија Златић (прво место – МК пиштољ), Андреа Арсовић (четврто место МК пушком тростав), Дамир Микец (шесто место – МК пиштољ), Зорана Аруновић (осмо место - МК пиштољ) и Игор Чотра (јуниор, шесто место МК пушка – тростав 3 пута 40 метака).
На Шампионату Европе у Осијеку учествоваће 563 стрелца из 37 земаља и бориће се за медаље у 23 дисциплине – пушка и пиштољ на 50 метара, пиштољ на 25 метара и пушка великог калибра на 300 метара.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 19 јул 2013 18:49
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015