Кућа Добрих Вести

Login

Србија шеста, Себић 11. на ЕШ у Осијеку

Оцените овај чланак
(1 Глас)

TROSTAVSEBAОСИЈЕК - Мушка сениорска репрезентација Србије освојила је шесто место на Шампионату Европе у Осијеку у дисциплини МК пушка тростав 3 пута 40 метака са3.474 круга (Себић 1.167, Миросављев 1.156, Плетикосић 1.152).
Златни трофеј у конкуренцији 17 екипа припао је Француској са 2.513 кругова што је први светски и европски рекорд због нових првила. Вицешампиони Европе постали су Руси са 3.509 кругова, док је бронза припала Белорусији са 3.591 кругом. Украјина је четврта са 3.490, Швајцарска пета са 3.484 круга.


Ни један српски стрелац није се пласирао у појединачно финале. Миленко Себић је завршио на 11. месту са 1.167 кругова (клечећи 388, лежечи 400, стојећи 379). Себићу је за финале био потребан разултат од 1.168 кругова јер је имао одличан број строгих центара (73, други од свих учесника). Последњим метком била би му довољна и деветка, „убио“ је осмицу и остао испод црте. Немања Миросављев је био 35. са 1,156 кругова (391, 391, 374) а Стеван Плетикосић 46. у конкуренцији 64 стрелца са 1.152 круга (386, 392, 374). Најбоља три резултата у квалификацијама имали су Рус Назар Логинетс 1.180, Француз Сирил Граф 1.177 и Данац Стефен Олсен 1.172. Финале је вредело 1.168 кругова.
TROSTAVNEMANJAСтрелац коме је срећа у Осијеку потпуно окренула леђа је Миленко Себић репрезентативац Новог Београда Ушћа, који је последњим метком „убио“ 8,8 кругова и није ушао у финале. И у дисциплини МК пушка 60 метака лежећи пре неколико дана остао је без финала јер су га за 0,1 круг претекла двојица стрелаца!
- Клачећи став  ми није био добар, али сам све „извукао“ у лежећем са личним рекордом од максималних 400 кругова – рекао је Себић после меча.-  Последњеи метак у стојећем ставу сам „видео“ у центру, али изгледа да сам га опалио када се појачао ветар и погодио сам осмицу. Мора мало да уз тебе буде и срећа. Без обзира  на разачарање због испадања из финала, морам да будем задовољан резултатом, 1.167 кругова по врућини ветру је веома добро...
В. д. селектора Горан Максимовић је  овако оценио последњи дан првенства и учинак наших стрелаца у троставу:
- Себић је одлично водио меч до самог краја, када је једна једина грешка је била кобна. Миросављев је подбацио за десетак кругова, њему промена редоследа ставова не одговара, веома тешка гађа стојећи после лежећег и то се и овде показало. Плетикосић је, такође могао боље  и он је завршио меч са слабим стојећим ставом. У Осијеку 2009. смо имали два медаље, злато и сребро мушких селекција пушком, овде две бронзе - женска селекција МК пиштољем и Ивана Максимовић МК пушком тростав, али у целини не могу да будем задовољан. После сјајне сезоне, 15 медаља на светским куповима и седам на МИ, морало је много боље на ЕШ које је било наш циљ сезоне.
Немања Миросављев је, анализирајући меч са тренером Драганом Марковићем, открио интересантан податак:
- У клечећм и лежећем ставу имао сам девет погодака електронски мерено 9,9. Да су били десетке, конкурисоа бих и за финале. Стојећи став ме мучи већ дуго и не знам како да се  изборим. Очекивао сам мало више, можда три четири круга, у лежећем ставу.
Председник Стрељачког савеза Србије Синиша Машовић је истакао:
TROSTAVSTEVA- Честитам освајачима медаља али и свим репрезентативцима, били су борбени, дисциплиновани и дали су све од себе, као и члановима стручног штаба. Освојили смо две медаље и тако није прекинут низ успешних учешћа на Шамионатима Европе. Део спорта је и када ти срећа окрене леђа и не буде све онако као си хтео и наше „испуштене“ медаље и финала морамо да спортски прихватимо. Неке ствари које су се дешавала у такмичењу мушкараца МК пиштољем заслужују  озбиљну стручну анализу и оцену која би била поука за убудуће. Организаторима у Осијеку хвала за гостопримство и честитке за одличну организацију и сјајне услове на дивном стрелишту Пампас.
Српски стрелци су учешће завршили са две медаље, обе бронзане. Ивана Максимовић је била трећа МК пушком тростав као и женска сениорска репрезентација МК пиштољем  (Аруновић, Шекарић и Рашета).
У финалу је гађала јуниорка Ана Алентијев (МК пиштољ) и освојила осмо место. Девето место има Миленко Себић (МК пушка 60 метака лежећи), 11. су били Димитрије Гргић (МК пиштољ) и Миленко Себић (МК пушка тростав) а 12. Дамир Микец (МК пиштољ) и свој тројици су финала измакла за – круг.
У екипној конкуренцији, четврта је била мушка екипа МК пиштољем (медаљу су изгубили због мањег броја унутрашњих центара јер су имали исти резултат као бронзани Рус), пета женска екипа  МК пушком 60 метака лежећи, а шеста мушка екипа МК пушком тростав.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 28 јул 2013 20:49
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија