Кућа Добрих Вести

Login

Српске наде расту у Караташу

Оцените овај чланак
(2 гласова)

karatsskamppolazniciitreneriКАРАТАШ - Стрељачки савез Србије уз велику подршку Министарства омладине и спорта Србије организовао је у Караташу камп за таленте који ће трајати до 13. августа.


- О трошку СС Србије у кампу је  преко 40 стрелаца пушком и пиштољем и са њима ради 11 тренера од тога је један задужен за кондицију - каже директор кампа Иван Манојловић.- Руководилац срушног рада у кампу је Саша Икер тренер Јединства из Старе Пазове а у стручном тиму су и Драган Доневић, Татјана Богатиновски, Јован Половина, Веско Јовановић, Растко Михајловић и Миливоје Рајков док је кондициони тренер Стефан Александровски, јуниорски репрезентивац Јединства. Још деветоро стрелаца послали су клубови о свом трошку а у кампу је, о трошку СС Црне Горе, један стрелац и тренер Жељко Миличковић.
Уз тренинге у стрељани која има климу, али се чак и та справа тешко бори против вискох температура (сваког дана по 37 степени и више)  полазници кампа имају на располагању терене за разне спортове као и базен:
- Сваког јутра идемо на футинг, а увече, после вечере је састанак на коме се анализирају тренинзи а потом сваки тренер одржи полазницима предавање из теорије стрељачкг спорта. Атмосфера је одлична, невоље због врућине сви учесници добро подносе... Домаћини у кампу су као и увек веома гостољубиви, храна је одлична...
Манојловић посебно истиче значај оваквог окупљања:
- Кроз кампове СС Србије у минулој деценији су прошли скоро сви млади стрелци који су сада у сениорским или омладинским селекцијама и који су већ освајали олимпијске и европске медаље. Такође, веома је важан елемент рада у кампу и усавршавање тренера и размена искустава. Министарство омладине и спорта Србије улагањем у младе спортисте у оваквим камповима, изузетно помаже стрељачком спорту у стварању нових генерација  стрелаца а без тога нема ни напретка и успеха.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија