A+ A A-

Србија у Минхену са три посаде

Оцените овај чланак
(0 гласова)

logo-svetski-kup-uvodnaБЕОГРАД - Трећи овогодишњи светски веслачки куп, који почиње сутра у Минхену у Немачкој, последња је велика провера пред Олимпијске игре у Лондону и за три посаде из Србије. Тако ће на овом Светском купу, последњем у сезони, међу 693 веслача и веслачица у 309 посада из 51 земље, Србију представљати две посаде које ће наступати и на 30. олимпијским играма - двојац без кормилара у саставу Никола Стојић И Ненад Беђик, као и четверац без кормилара – Милош Васић, Горан Јагар, Миљан Вуковић, Радоје Ђерић.

На овом такмичењу у Минхену, које траје од 15 до 17. јуна, наступиће у скифу и наша најбоља веслачица Ива Обрадовић, наводи се у данашњем саопштењу прес службе Веслачког савеза Србије достављеном “Кући добрих вести”.

“На основу тренутних резултата ово су наше најбрже посаде па су добиле прилику да учествују у Минхену. Очекујемо да се покажу у најбољем издању”, изјавио је селектор веслачке репрезентације Србије Небојша Илић.

Квалификације у Минхену су у петак, 15. јуна. Први на стазу, од 10,35 часова, излазе Стојић и Беђик који ће се за места у полуфиналу борити са још 14 посада. Од 11,05 часова на програму су квалификације у четверцу без кормилара у којима ће Васић, Јагар, Вуковић и Ђерић за конкуренте имати још 12 најбољих светских посада.

Напослетку на стазу излази и Ива Обрадовић која ће од 12,05 часова веслати квалификације женског скифа у којем је пријављено чак 24 чамца. Репесажи су на програму, такође, у петак, од 16 часова. У суботу ће се веслати полуфинала и Ц финала, док су А и Б финала у недељу.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 18 јун 2012 00:19
Агнеза Трпковски

Новинар, оснивач и главни и одговорни уредник интернет новина „Кућа добрих вести“. Дипломирани економиста (међународни економски односи). Радила 23 и по године у Новинској агенцији Танјуг, од приправника, шефа дописништва за Војводину, до дописника из иностранства (Чешка, Словачка). Да би реализовала ову своју идеју и другачију визију новинарства, напустила 2011. године сталан посао, са места заменика уредника Економске редакције Танјуга - ЕКОС и покренула овај лист-магазин чији је основни мото - „Наше је само оно што другима дамо“.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани