A+ A A-

Филиповићева и Обрадовићева директно у полуфинале

Оцените овај чланак
(3 гласова)

veslanjeeeeЧунгју - Женски двојац без кормилара Ивана Филиповић и Ива Обрадовић пласирао се међу дванаест најбољих посада на Светском првенству за сениоре које је у ноћи између суботе и недеље по средњеевропском времену почело у Јужној Кореји.

 Српска веслачка репрезентација стартовала је на Светском првенству за сениоре које је у ноћи између суботе, 24. августа 2013, недеље, 25. августа, по средњеевропском времену почело у Јужној Кореји

 Од три наше посаде које су изашле на стартну линију првог дана централног веслачког догађаја у 2013. једна је изборила директан пласман у полуфинале. „лед“ су пробиле Ивана Филиповић и Ива Обрадовић које су, у својој првој заједничкој званичној трци у овој сезони, с временом 7:22,28 освојиле треће место и тако се са првопласираном Великом Британијом (7:15,13) и другопласираном Румунијом (7:18,47) пласирале међу 12 најбољих женских двојаца без кормилара на шампионату (полуфинале у ноћи између среде и четвртка).

 Далеко иза водеће тројке кроз циљ су прошле Русија (7:42,22) и Јужна Кореја (7:50,83) које ће прилику за полуфинале тражити кроз репесаж у уторак.

“Задовољан сам наступом женског двојца тим пре што је Филиповићевој и Обрадовићевој ово била прва званична трка у овом чамцу у њиховим досадашњим каријерама. Биле су у најјачој групи квалификација са Великом Британијом, олимпијским победником из Лондона и Румунијом, финалистом прошлогодишњих Игара. Са Румункама су веслале раме уз раме већи ток трке али је био договор да не нападају превише ако имају полуфиналну „визу“, тако да се нису до краја максимално бориле за другу позицију. Радује да су убедљиво „тукле“ Рускиње и свакако су директним пласманом у полуфинале испуниле очекивања „, казао је селектор веслачке репрезентације Србије Небојша Илић.

Филиповићева и Обрадовићева, европске вицепрвакиње у дубл скулу 2011, после првих 500 метара су биле четврте. Ипак, већ у наредних стотинак метара претекле су Рускиње и заузеле трећу позицију коју су чврсто држале до краја. Из друге групе квалификација полуфиналну „визу“ извадиле су Холандија (7:18,38), Нови Зеланд (7:20,53) и Украјина (7:46,14), а из треће САД (7:24,03), Јужноафричка Република (7:26,40) Немачка (7:33,95).

Репасаж за двојац бер кормилара

Двојац без кормилара Ненад Беђик, Никола Стојић и четверац без кормилара Милош Томић, Радоје Ђерић, Милош Васић, Горан Јагар веслају у репесажима у ноћи између понедељка и уторка.

Беђик и Стојић су нешто слабије стартовали. У другу четвртину трке ушли су као четврти али је онда уследила њихова најјача деоница. На сваких 500 метара су скакали за једну позицију и тако су у последњу четвртину ушли као други али су на том месту остали до краја.

„Беђик и Стојић су одвеслали једну добру трку али им, с обзиром на систем такмичења у овој дисциплини, ни друго место није доносило полуфинале. Ипак, постигли су добар резултат који нам даје за право да верујемо да ће кроз репесаж стићи до најбољих дванаест“, истакао је Илић.

Из прве групе квалификација директно у полуфинале, које је на програму у ноћи између среде и четвртка по средњеевропском времену, пласирала се Италија, из друге Нови Зеланд (6:32,70), а из четврте Француска (6:44,47).

Четверац без кормилара Милош Томић, Радоје Ђерић, Милош Васић, Горан Јагар пласман у полуфинале мораће да тражи кроз репесаж који је на програму у ноћи између понедељка и уторка по средњеевропском времену.

                                                                                                             Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 25 август 2013 22:56
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани