Кућа Добрих Вести

Login

Женски двојац без кормилара седми на СП у Јужној Кореји

Оцените овај чланак
(1 Глас)

dublБЕОГРАД - Женски двојац без кормилара Ивана Филиповић и Ива Обрадовић победио у Б финалу и тако Светско првенство за сениоре у Јужној Кореји завршио на високом седмом месту.

 Претпоследњег дана шампиона, у суботу, 31. августа ујутру, наш чамац је с временом 7:17,73 убедљиво победио у Б финалу и тако у укупном пласману заузео високо седмо место.
Филиповићева и Обрадовићева су после нешто слабијег старта и трећег места после првих 500 метара потпуно преузеле контрлолу на стази. На проласку кроз половину трке су биле друге и одмах након тога су претекле Немице и избиле на чело, које су суверено чувале до краја прошавши кроз циљ са готово седам секунди предности у односу на другопласирану Немачку (7:24,37).
Треће место у Б финалу припало је Украјини (7:29,25), четврто Италији (7:31,02), пето Русији (7:33,55), а шесто Аустралији (8:34,04).
„Женски двојац је у Б финалу извеслао изванредну трку од почетка до краја а огромна предност коју је имао у односу на другопласирану Немачку најбољи је доказ да је овај чамац имао квалитет и за финале, а права је штета што није веслао за медаљу. Филиповићева и Обрадовићева су на крају освојиле високо седмо место на свету што је одличан резултат ако се има у виду да су први пут у каријери наступале у двојцу без кормилара и да су у овај чамац селе тек пре две недеље „ истакао је селектор веслачке репрезентације Србије Небојша Илић.
И мушки дубл скул седми на СП
„Мушки двојац без кормилара Ненад Беђик, Никола Стојић освојио је девето место у Чунгјуу. У Б финалу ове дисциплине наши момци су с временом 6:42,93 заузели треће место иза посада Велике Британије (6:39,54) и Јужноафричке Републике (6:41,08). Четвето, пето и шесто место припало је чамцима Немачке (6:45,45), Аргентине (6:46,07) и Мађарске (6:51,50). Беђик и Стојић су одлично стартовали. Већ после првих завеслаја су избили на прво место које су чували све до последњих 300 метара. У самом финишу прво су их претекли Британци а у последњих неколико десетина метара и Јужноафриканци.

Четверац без кормилара Милош Томић, Радоје Ђерић, Милош Васић, Горан Јагар је с временом 6:22,34 био пети у Б финалу тако да је укупном пласману шампионат завршио на 11. месту. Прво место у борби за пласман од седмог до 12. место освојила је Белорусија (6:15,62), друго Шпанија (6:17,26), треће Хрватска (6:18,03), четврто Румунија (6:22,23) а шесто Немачка (6:26,65). Наш тешки четверца је после првих 500 метара био шести. У наредних 500 метара је претекао Немце а у самом финишу је за длаку изгубио од Румуније окршај за четврто место тако да је кроз циљ прошао као пети.

Осмог, последњег, дана шампионата, 1. септембра, тачку на свој наступ на првенству ставио је дубл скул Марко Марјановић, Александар Филиповић.
Са временом 6:12,51 убедљиво је победио у Б финалу и тако у укупном пласману заузео високо седмо место на Светском првенству за сениоре у Јужној Кореји.

                                                                       Извор: Кућа добрих вести/Веслачки савез Србије


Последњи пут измењено недеља, 01 септембар 2013 19:45
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија