Logo
Одштампајте ову страницу

Удовичић и Јовановић посетили Завод за спорт у Кошутњаку

Оцените овај чланак
(0 гласова)

MOSUDOVICICIJOVANOVICБЕОГРАД - Вања Удовичић министар омладине и спорта Србије сусрео се са  хрватским министром знаности, образовања и спорта Жељком Јовановићем.


Хрватска делегација предложила је српском министру формирање заједничке регионалне лиге универзитета, у којој би учествовали студентски клубови из Словеније, Хрватске и Србије.
Министи Удовичић и Јовановић посетили су и Завод за спорт и медицину спорта Србије у Кошутњаку где им је домаћин био дриректор Јасминко Поздерац са сарадницима.
Министар Удовичић је том приликом изразио задовољство због посете хрватског министра и нагласио да две државе морају да јачају сарадњу у спорту и заједно решавају проблеме.
- Наш заједнички циљ је да развијамо универзитетски спорт и врло радо ћемо размотрити иницијативу за оснивање регоналне лиге универзитета, у којој би требало укључити све заинтересоване земље у региону. Веома је важно и да унапредимо добре однеосе на пољу спорта  јер је то од значаја не само за Хрватску и Србију, већ за читав регион  -  истакао је Удовичић.
Министар Јовановић је нагласио да је регионални развој спорта приоритет у раду оба министарства и да су отворени за све предлоге Министарства омладине и спорта Србије.
- Морамо да радимо са младима, да улажемо у спортисте а управо је највише младих на универзитетима и сигуран сам да ћемо пронаћи заједнички одговарајући модел за оснивање лиге универзитета. На тај начин ојачаћемо и односе двеју земаља - закључио је Јовановић.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015