A+ A A-

Јелена Аруновић за катедром у Словенији

Оцените овај чланак
(1 Глас)

jelenaarunovicsazoranomarunovicijasnomsekaricКРАЊСКА ГОРА -  Јелена Аруновић, тренер светске шампионке и вицешампионке Зоране Аруновић, одржала је, на позив Олимпијског комитета Словеније, неколико предавања на семинару у Љубљани.


- Моје теме су биле  “Теоријске основе спортског тренинга са аспекта стрељачког спорта”,”Врсте припреме и њихова улога по етапама развоја спортисте”, “Периодизација са практичним примерима из сезоне 2011/2012. и 2012/2013” и “Методика испављања грешака у техници”- објаснила је  Јелена Аруновић која приводи крају студије  на Високој спортској и здравственој школи у Београду.- У питању су ствари које интересују сваког стручњака и биле су корисне и да се размене искуства. У Словенији традиционално имају добру школу за пиштољ  и доста квалитетних тренера.
Зорана и Јелена Аруновић искористиле су прилику и да гледају утакмице кошаркаша Србије на Првенству Европе. Јелена Аруновић, која је пасионирани (и веома добар) фоторепортер на жалост није успела да направи ни један снимак на утакмицама:
- Нису нам дозволили да унесемо фото апарат. Морали смо да га оставимо на улазу у посебан бокс. А баш смо се биле спремиле  за фотографисање са нашим навијачима – објаснила је Јелена Аруновић.
Зорана Аруновић  ће први јак међународни испит имати од 6. до 12. новембра у финалу Светског клупа у Минхену. Пласирала се са оба оружја – МК и ваздушним пиштољем. Са оба оружја (МК и ваздушни пиштољ) гађаће и Андрија Златић а ваздушним пиштољем Јасна Шакарић.
У мушкој конкуренцији МК пушком тростав учествоваће Немања Миросављев, а у женској са оба оружја, МК и ваздушном пушком Андреа Арсовић, а  само ваздушном пушком Ивана Максимовић.
- За разлику од прошле године, када је због операције слепог црева и жучне кесе Зорана Аруновић доста касно почела припреме, ове сезоне смо на време почеле рад за финале Светског купа – објаснила је Јелена Аруновић.- У октобру идемо за Бордо у тренинг камп француске репрезентације   где смо се припремале и уочи ОИ у Лондону, укупно 22 дана. Имају затворено МК стрелиште за 25 и 50 м, као и ваздушно стрелиште, а све је опремљено електронским метама. Сјајан је за припреме, јер има све: атлетске стазе, теретану, базене, сале за борилачке спортове, фудбалски, кошаркашки, одбојкашки и тениски терен, ресторан, простор за одмор, докторе, психологе и физиотерапеуте. Све на једном месту, и како се уђе у објекат у 8 ујутро, нема потребе да се излази до 18 када се активности и завршавају. Сјајно место, зато и врло радо тамо одлазимо. Ово ће нам бити трећи пут!
Зорана Аруновић ће гађати и  у Бундес лиги за екипу Фардорф?
- Прво коло Бундес лиге је 18. октобра. Већ сам се договорила са колегама из Загреба да нам наместе електронске мете у Хали спортова  да бисмо по повратку са Бундес лиге Зорана и ја могле да одемо на мини припреме у Загреб. Тешко је организовати тренинге за МК пиштољ јер је за већину стрелаца сезона готова још у августу, а Зорани тек предстоји главно такмичење, финале Светског купа на коме гађа и малокалибарским пиштољем. Из Загреба идемо у Сплит, на Салона опен, што ће нам добар тест за финале Светског купа! Из Сплита ћемо поново у Загреб, на још три дана тренинга МК пиштољем и - правац Београд. Последње припреме су од 15. децембра када се заврши полусезона и идемо, као и прошле године у Кувајт где ћемо се такмичити и тренирати са оба оружја. Биће угодних 30 степени и радићемо и на отвореном – рекла је на крају Јелена Аруновић, тренер Зоране Аруновић.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 13 септембар 2013 08:30
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани