Кућа Добрих Вести

Login

Максимовић пети на СП

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1budimpestarvanjespmaksimovicmeczatrecemestoБУДИМПЕШТА - Александар Максимовић, српски рвач освојио је пето место у категорији до 66 кг  на Шампионату света у грчко римском стилу у Будимпешти, пошто је у борби за бронзану медаљу поражен од Индијца Тулси Јадан Сандепа са 4:0.


Други српски представник који је изашао на струњаче другог дана  Виктор Немеш у категорији до 74 кг заузео је 28. место пошт је поражен у првом колу од  Рафига Хусеинова из Азеребејџана.
Максимовић је у првом колу победио Аустријанца Пуфера са 7:0, у другом колу је савладао Куера (Колумбија) са 11:4,  да би у четвртфиналу са 8:1 декласирао Грка Натаса.
Полуфинални меч радио је са,  касније шампионом света, Хан Су Риуом из Кореје и изгубио је са 5:0.
У репесажу за бронзану медљу састао се са Индијцем  Сандепом, који је  у другој рунди у партеру успео да освоји бодове и остави Максимовића на петој позицији.
Првог дана СП у категорији до 60 кг српски рвач Крисатијан Фрис поражен је у репесажу за бронзу и освојио је девето место а у категорији до 96 кг Дејан Франковић је заузео 25. место.
Пласмани другог дана СП у грчко римском стилу, до 66 кг: 1. Хан Су Риу (Кореја), 2. Исламбека Албиев (Русија), две бронзе: Тулси Јадан Сандеп (Индија) и Франк Стаблер (Немачка)...5. Александар Максимовић (Србија) итд. Укупно 38 рвача.
До 74 кг: Хие Он Ву Ким (Кореја), 2. Роман Власов (Русија), две бронзе: Арсен Јуфалкиан (Јерменија) и Емпах Кус (Турска)....28. Виктор Немеш (Србија) итд. Укупно 39 рвача.
До 120 кг: 1. Амир Аазис Алиакбари (Иран), 2. Хеики Наби (Естонија), две бронзе: Нурмахан Тиналијев (Казахтсан) и Риза Кајалап (Турска).

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 22 септембар 2013 21:48
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија