Кућа Добрих Вести

Login

Седморо српских бициклиста на СП у Тоскани

Оцените овај чланак
(2 гласова)

bicklizamspitalijastevicБЕОГРАД - Српски бициклизам представљаће на Шампионату света у Тоскани од 22. до 29. сепембра седморо такмичара, две бициклисткиње и петорица бициклиста, саопштио је Бициклистички савез Србије.
У елити за мушкарце стартоваће Иван Стевић (ОБК Београд) а у елити за даме Драгана Ковачевић (Авала) за коју трошкове сноси клуб.


У категорији бициклиста до 23 година на стазу ће изаћи Милош Борисављевић (ЦЦН Металац), Јован Зекавица и Марко Даниловић (Борац Чачак).
У тркама за јуниорски узраст возиће Јелена Ерић (ЦЦН Металац) и Лука Котур (Партизан).
У стручном штабу су селекор сениора Радиша Чубрић и селектор јуниора Саша Гајичић.
Вођа делегације БСС биће Бранко Бановић, председник Бициклистичког савеза Србије а секретар тима је Александра Вантовић.
На Конгресу Међународне бицклистичке уније (УЦИ) 27. септембра у дворани „Нелсон Мендела“ у Фирнци, када ће бити изабран председник УЦИ у делегацији БСС биће председник Бранко Бановић и в.д. генералног секретара Саша Гајичић.
Уз српске бициклисте биће и екипа РТС.
Прошле године на СП у Холандији, Милош Борисављевић је био 23. у јуниорској трци у времену победника, 76. место освојио је Никола Козомара у трци за возаче до 23 године, док је у елити одустао Небојша Јовановић.
Шампионат света у Тоскани почео је такмичењем професионалних тимова у дисциплини екипни хронометар. На стази од 57,7 км код дама победио је тим Спешелајзд Лулулемон (САД) са 1,11 минута бољим временом од Рабо вумен тима из Холандије и 1,33 минута предности пред Орка АИС тима из Аустралије. Укупно је било 15 тимова.
 Код мушкараца, такође на 57,7 км у трилер завршници титулу је одбранио Омега Фарма Квик степ тим (Белгија) са 81 стотинком бољим временом од Орика  грин еџ тима из Аустралије, док су трећи стигли на циљ возачи Скај про сајклинга из Велике Британије са  22 секунде слабијим временом. Укупно је стартовало 35 екипа.

Распоред такмичења на СП

27. септембар – јуниорке (82 км) од 8,30: Јелена Ерић, возачи до 23 године (173 км) од 13,00: Милош Борисављевић, Јован Зекавица и Марко Даниловић.
28. септембар – јуниори (140 км) од 8,30: Лука Котур, жене – елита (141,5 км) од 14,00: Драгана Ковачевић.
29. септембра – мушкарци елита (272,26 км) од 10,00: Иван Стевић.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 23 септембар 2013 14:09
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија