Кућа Добрих Вести

Login

Црногорац десета у првој етапи у Малезији

Оцените овај чланак
(1 Глас)

langkavicrnogoracЛАНГКАВИ - Јована Црногорац, бициклисткиња БК Нови Сад освојила је десето место у првој етапи трке на планинским бициклима на острву Лангкави у Малезији и тренутно је девета у генералном пласману. У прологу је била шеста.


- Није се осећала добро, чак је повраћала у току етапе. Тепературе су тропске, возиле су на 42 степена Целзијуса по веома блатњавој стази. Тропска шума  држи влагу па се земља споро суши. Пролазиле су и кроз реке метар дубоке. Надам се да ће оздравити да покушамо да постигнемо неки етапни резулта је је у генералном пласману доста заостала – рапорт је Немање Вајса њеног тренера у БК Нови Сад.-  Бицикле смо прали по сат времена, толико су били пуни блата. Чакају нас веома тешке етапе и стомачни проблеми су дошли у зао час.
Прва етапа  била је дугачка 65 км  и учеснице су се два пута попела на исти врх са различитих страна и обишле су цело острво Лангкави.
Друга етапа возиће се 2. октобра “од тачке до тачке”  и дугачка је 45 км. Зове се “Исток-запад” и иде се са источног дела острва на западни део. Етапа је равна и и пружа могућност за тактизирање.
Трећа етапа је најтежа јер се вози маратон који се састоји из два круга по 27 км и пењу се на оба највиша врха острва, укупно 54 км. Четврта етапа је класичан олимпијски крос кантри са кругом дужине 4,5 км и и вози се 90 минута. Последњи дан (5. октобар) је шорт корс трка на плажи на песку у дужини од 30 мин, скроз је равна стаза са кругом од од 1,6 км.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија