Кућа Добрих Вести

Login

Марко Новаковић 112 члан олимпијског тима Србије у Лондону

Оцените овај чланак
(0 гласова)

marko-novakovic-uvodnaИз Међународне кајакашке федерације је на адресу националног савеза и Олимпијског комитета Србије стигао позив да услед прерасподеле квота по континентима и земљама, Србија на Игре пошаље једног такмичара у дисциплини К 1- 200 метара и то право добио је Марко Новаковић који је заузео 11. место у овој дисциплини на Шампионату света прошле године у Сегедину.

Новаковића је пре месец дана учествовао на олимпијским квалификацијама у Познању, али није успео да избори норму. Био је први на „листи чекања“ за Лондон. Лепа вест га је затекла на ЕШ у Загребу.

-Пресрећан сам, учешће на олимпијским играма је сан сваког спортисте и једва чекам да се вратим и да поделим радост са пријатељима. Ово ми много значи за наставак каријере. Искрено, нисам очекивао да ћу ми се већ ове гдине испунити велика жеља - рекао је Новаковић.

После ЕШ у Загребу, Новаковића за три недеље очекује учешће на Првенству Европе за млађе сениоре у Португалији.

-Сада су и амбиције порасле, имам огроман мотив да се докажем на овом такмичењу. У Лондону ћу се трудити да се пласирам у финале, а у финалним тркама је све могуће.

Новаковићев тренер Јожеф Шоти је овако прокоментарисао вест о одласку на ОИ:

-Лично, очекивао сам позив, говорио сам Марку да ће учествовати, али смо чекали званичну потврду. Сада можемо да наставимо у миру да се спремамо. Наш програм ове године је и био у потпуности усмерен ка пласману на олимпијске игре.

Јожеф Шоти је открио и шта очекује од Марка Новаковића у Лондону:

- Прогнозе о резултату је незахвално давати посебно ако имамо у виду да је у питању најкраћа дистанца. Циљ је финале и наравно висок пласман. Очкеујем да будем уз Марка на олимпијским играма али и на свим наредним такмичењима, да спроведемо оно што смо планирали и да буде максимално припремљен – закључио је Шоти.

Марко Новаковић трећи је олимпијац у кајаку из Бечеја и биће први такмичар који на ОИ учествује на најкраћој кајакашкој деоници. Марко Томићевић одлази у Лондон као најбољи једноседаш Србије у К-1 1.000 м док ће Дејан Терзић веслати као члан четвераца у дисциплини К-4 1.000 м. Новаковић је уз Николину и Оливеру Молдован, Томићевића и Александра Алексића један од најмлађих чланова српске дванаесточлане кајакашке експедиције.

Олимпијски тим Србије у Лондону тренутно има 112 спортиста у 15 спортова. Олимпијске игре су од 27. јула до 14. августа.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 26 јун 2012 01:35
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија