Кућа Добрих Вести

Login

Црногорац осма у последњој етапи у Малезији

Оцените овај чланак
(1 Глас)

111jovanalevousortkorsu08ЛАНГКАВИ -  Јована Црногорац бициклисткиња БК Нови Сад државна шампионка у планинском бициклизму освојила је осмо место у петој етапи трке у шорт корсу на острву Лангкави у Малезији да би у укупном пласману заузела 17. место.


- Генерални пласман  је покварила када јој је у трећој етапи  у мењач улетела грана и поломила и куку тако да  није завршила етапу, иако је покушала уз велику борбеност, да трчећи и носећи бицикл по великом блату стигне до зоне где би могла да га замени. До тада је била девета – каже њен тренер Немања Вајс.-  Зато није могла да пружи максимум у четвртој етапи, њеној дисциплини крос кантрију где је била 11. Једва је обула спринтерице пре старта јер су јој се направили жуљеви док је трчала по води због песк које је имала у ципелама. Стигао је и умор тако да је возила “свој темпо”, нисам желео да јој стварам притисак јер је психички била потпуно празна а стаза је била горе – доле кроз блато до колена уз доста трчања и гурања бицикла. У петој етапи, у дисциплини шорт корс била је сасвим солидна, а када се завршило сви смо скочили у море, јер се возило на плажи.
Прво место и 10.000 долара припало је Леви Дејвисон (САД) друго место и 6.000 долара  освојила је Пољакиња Маја Вложовска а треће и 3.500 долара  Италијанка Ева Лехнер иначе водећа на светској ранг листи. Јована Црногорац је на 17. месту имала 2:55,12 часова заостатка због одустајања.
Вајс очекује да са бодовима освојеним на овој трци Јована Црногорац заврши годину око 30. места на ранг листи. Тренутно је 32. са 579 поена.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија