Кућа Добрих Вести

Login

Зорана Аруновић пред метама у Бордоу

Оцените овај чланак
(2 гласова)

BORDOZORANA3БОРДО - Зорана Аруновић, српска олимпијка у стрељаштву и њен тренер Јелена Аруновић почеле су припреме у тренажном центру Стрељачког савеза Француске у Бордоу. Остаће до 11. октобра  и тренираће са најбољим стрелцима Француске.


- Захваљујемо се Олимпијском комитету Србије и Стрељачком савезу Србије на изузетној помоћи, финансијској и логистичкој, за ове приреме – каже Јелена Аруновић.- Ово нам је трећи опут да смо у Бороду и домаћини су нам, као и раније, запослени у оделењу за пиштољ у француској федерацији. Пиштољски центар Француске је у Бордоу, а за пушку у Флерију. За разлику од Србије у Француској је и даље присутан систем централизованих препрема. Услови су одлични, имамо на располагању и теретану као и терене за остале спортове…
Зорану и Јелену Аруновић по доласку у Бордо примио је директор центра и пожелео им добродошлицу:
- Веома га је интересовао систем финансрања спорта у Србији, позиција Олимпијског комитета Србије у том систему и категоризација олимпијаца коју има ОКС. Французи узузетно улажу у спорт, доста новца добија и стрељаштво иако није медијски атрактивно и, наравно, имају и одличне резултате – додала је Јелена Аруновић.
По повратку у Београд Зорана Аруновић ће наставити са приремама да би 18. октобра отпутовала у Немачку и дебитовала за екипу Фардорф у првом колу Бундес лиге:
- Планирамо после Бундес лиге да одемо на десет дана у Загреб где ћемо са хрватским репрезентативцима тренирати и, потом, учествовати на турниру “Салона опен” у Сплиту од 25. до 27. октобра. Веома нам је важно учешће на овом такмичењу са јаком конкуиренцијом, јер смо га планирале као генералну пробу пред финале Светског купа почетком новембра у Минхену. Зорана Аруновић ће гађати са оба пиштоља тако да ћемо и у Бордоу и у Загребу радити са оба оружја.
МК и ваздушним пиштоље у финалу Светског купа у главном граду Баварске од 6. до 12. новембра гађаће и Андрија Златић,  а ваздушним пиштољем Јасна Шекарић.
У мушкој конкуренцији МК пушком тростав учествоваће Немања Миросављев, а у женској са оба оружја, МК и ваздушном пушком Андреа Арсовић, а  само ваздушном пушком Ивана Максимовић.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 06 октобар 2013 17:02
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија