Кућа Добрих Вести

Login

Веслачки клуб Партизан најбољи у Београду

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1ssbsvinagradjenisarukvodstvomssbБЕОГРАД – Веслачки клуб Партизана, расадник репрезентативаца – освајача медаља на светским и европским шамионатима проглашен је за најбољи спортски колектив у Београду за 2012. у избору Спорског савеза Београда и прелазни пехар представницима црно белих веслача уручен је на пригодној свечаности и у Скупштини Града Београда.
ВК Партизан сакупио је 200,5 бодова, други је Атлетски клуб особа са инвалидитетом Погледи са 146 а трећи Ватерполо клуб Партизан са 66,5 бодова.
Признање за животно дело добили су истакнути одбојкашки радник, судија и тренер Љубомир Аћимовић Шиља и атлески олимпијац, тренер, професор и педагог Леон Лукман.
Посебна признања „Златне значке ССВ“ добили су некадашњи рвач, рвачки радник, тренер и органзатор највећих рвачких надметања Рајко Балтић, Веселин Осмајлић истакнути  џудо радник  и Боривој Жарић шахиста, шаховски судија и прегалац.


„Златне плакете“ СС Београда за афирмацију и унапређење женског спорта у Београду примиле су двострука олимпијка у ритмичкој гимнастици, оснивач клуба Ритам, истакнути тренер и дугогодишњи прседник Комисије „Жене и спорт„ ОКС Милена Рељин Татић и светска шампионка и вишеструка вицешампионка у каратеу, оснивач клуба Нипон Тања Петровић Ропрет.
Добитници „Плакета ССБ“ за допринос развоју Спортског савеза Београда су Секретаријат за спорт и омладину Београда, Олимпијски комитет Србије, Министарство омладине и спорта Србије и Привредна комора Београда. Једном броју организација уручене су и захвалнице.
Зоран Јовановић, генерални секретар СС Београда представио је и публикацију „Алманах спорта у Београду“ за 2012. истакавши да је она сачувала за будуће генерације податке о успесима појединаца и клубова у Београду као и да је прошле године 359 спортиста из 117 клубова Београда учествовало у репрезентацијама Србије у 37 спортова  на ОИ, СП, ЕШ, светским и европским лигама, Медитеранским играма и Балканијадама и да су освојили 267 медаља. 1ssbveslacipartizanasapeharomНајблиставије појединачне су олимпијско злато у теквондоу Милице Мандић и сребро у стрељаштву Иване Максимовић.
У Београду је одржано и 30 највећих светски такмичења  као и 62 „Трофеја Београда“ . Гостољубиви Београђани угостили су и учеснике ЕШ у рукомету за мушкарцем и жене, ЕП у рвању, Светског купа у веслању и Европског купа у џудоу.
Велики број угледних званициа присуствовао је свечаности, између осталих Зоран Алимпић заменик председника Скупштине Града Београда,  државни секретар за спорт Предраг Перунучић, потпредседник и генерални секретар ОКС  Иван Тодоров и Ђорђе Вишацки, генерални секретар СС Србије др Дане Корица,  секретар и заменик секретара за спорт и омладину Београда Ацио Ковачевић и  Драгољуб Кочовић и други угледници, спортисти, тренери и спортски радници.
Признања су уручили председник Спорског савеза Београда Небојша Илић, који је и поздравио угледни скуп, Ацо Ковачевић, Драгољуб Кочовић и Иван Тодоров.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 10 октобар 2013 19:09
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија