Logo
Одштампајте ову страницу

Ристићу злато, репрезентацији бронза на ЕШ

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1alicanteshooting2АЛИКАНТЕ - Српски стрелци- инвалиди освојили су златну и бронзану медаљу последњег, петог дана Шамионата Европе у Аликантеу у Шпанији: Драган Ристић је постао шампион у у дисциплини ваздушна пушка – лежећи (СХ2), док је репрезентацији Србије у саставу Драган Ристић, Синиша Видић и Здрако Савановићу овој дисциплини припала бронза.


У изузетно узбудљивом финалу Ристић је са 211,9 кругова био је за десетинку круга бољи од Васила Ковалчука (Украјина) и док је треће место припало Мини Леинконен из Финске са 190,2 круга.
 Пре финала Ристић је био други са 636,8 кругова иза Ковалчука. Финале је вредело 632,8 кругова.
Бронзану медаљу репрезентација Србије ваздушном пушком лежећи СХ1 освојила је са 1.893 круга (Ристић 636,7, Видић 629,2, Савановић 627,2). Злато је припало Украјини са новим светским и европским рекордом од 1.901,7 кругова. Велика Британија је друга са 1.897,1 круг у конкуренцији осам репрезентација.
Синиша Видић је завршио такмичење на 20. месту са 626,7 кругова, док је Здравко Савановић био 28. са 627,2 круга.
Ласло Шурањи и Јелена Пантовић нису се такмичили у дисциплини МК пушка  лежећи СХ1.
Драган Ристћ је укупно освојио  четири трофеја – злато ваздушном пушком лежећи, сребро у екипи ваздушном пушком стојећи и две бронзе, обе екипне ваздушном пушком – лежећи и МК пушком – лежећи.
Српски такмичар пиштољем Растко Јокић је истакао кандидатуру за најуспешнијег стрелца шампионата са четири трофеја - златним, сребрним и два бронзана.  Освојио је појединачно злато МК пиштољем на 50 метара и екипно сребро овим оружјем,  као и две бронзе ваздушним пиштољем – појединачну и екипну.
Са златом и бронзом петог дана српски стрелци су завршили учешће на Шампионата Европе за инвалиде са укупно 11 трофеја – три злата, три сребра и пет бронзи.
Првог дана златом са светским рекордом окитио се ваздушном пушком Ласло Шурањи, а бронзану медаљу је освојио је Живко Папаз МК пиштољем на 25 метара.
Другог дана сребрна медаља припала је  репрезентацији Србије МК пиштољем на 50 метара (Папаз, Јокић, Радовић)
Трећег дана злато је освојио Растко Јокић МК пиштољем на 50 метара, и два сребра Ласло Шурањи МК пушком тростав и репрезентација ваздушном пушком стојећи - СХ2 (Ристић, Видић и Савановић).
 Четвртог дана бронзе су припале Растку Јокићу (ваздушни пиштољ), Драгану Ристићу (МК пушка 60 метака лежећи)  и репрезентацији ваздушним пиштољем (Јокић, Папаз и Радовић).
Петог дана Драган Ристић је освојио злато ваздушном пушком лежећи (СХ2) и бронзу репрезентација овим оружјем (Ристић, Видић, Савановић).

Извор:Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 25 октобар 2013 18:50
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015