Logo
Одштампајте ову страницу

Аруновићева и Арсовићева прве, Шекарићева и Чотра други у Сплиту

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1splitbobanavelickovicjasnasekariczoranaarunovicСПЛИТ - Српски стрелци забележили су одличне пласмане и резултате првог дана турнира „Салона опен“ у Стобречу крај Сплита освојивши три прва и два друга места.


Зорана Аруновић је победила ваздушним пиштољем, репрезентација Србије овим оружјем са 1.147 кругова освојила је, такође, прво место (Аруновић 386, Шекарић 383, Величковић 378) као и Андреа Арсовић (Партизан) ваздушом пушком. Друга места припала су пиштољем Јасни Шекарић и пушком Игору Чотри.
Аруновићева (Црвена звезда) је забележила 386 кругова и за три круга била боља ваздушним пиштољем од другарице из клуба Јасне Шекарић (383). Словенка Добравец са 382 круга била је трећа. Трећи пиштољ репрезентације Србије Бобана Величковић (Бор 030) је била шеста са 378 кругова. У екипној конкуренцији Србија је била успешнија од хрватског Кончара и репрезентације Словеније.
У гађању пушком, Андреa Арсовић, олимпијка Партизана са са 416,4 круга је победила испред Хрватице Перец са 416 кругова.
Игор Чотра од ове сезоне члан Партзана са 621,5 кругова је заузео друго место. Први је би Моичевић (Словенија) са 626,2 круга.
- Ово су добри пласмани на почетку сезоне и наставак успепног учешћа на овом јаком међунаеродном турниру – каже тренер Партзана Драган Доневић.- Мало смо дуже чекали на резултате јер је затајио систем за оцењиване погодака на децималу на пушци. Надам се да ће другог дан бити још прилике да се радујемо.
Сви српски стрелци су се квалификовали за други дан и у недељу 27. октобра бориће се за улазак у финале и надметање за трофеје и новчане награде. Организатор турнир је клуб Далмацијацемент из Солина а директор такмичења је Синиша Витез, некадашњи југословенски селектор.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 26 октобар 2013 17:40
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015