A+ A A-

Аруновићева са два пиштоља нишани кристални глобус

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1minhenzoranaarunovicЗАГРЕБ - Зорана Аруновић стрелац Црвене звезде са тренером Јеленом Аруновић, завршне припреме за финале Светског купа у Минхену од 6. до 12. новембра спровела је у Загребу.


- Припреме су трајале 11 дана са учешћем на турниру у Солину крај Сплита где је освојила друго место ваздушним пиштољем иза Јасне Шекарић - каже Јелена Аруновић.- Оба дана у Солину има је солидне резултате за овај део сезоне јер је дошла из пуног тренинга. Главни део рада обавиле смо у Загребу и пошто је време било лепо тренирале смо МК пиштољем на стрелишту Врапчански поток које памтимо по лепом јер је на њему 2006. на Шампионату света Зорана Аруновић освојила јуниорско злато МК пиштољем. Ваздушним пиштољем тренирали смо у Дому спортова и захваљујем се стрељачким радницима из клуба “Кончар” и посебно тренеру Златку Лоборецу  и хрватској репрезентативки Влатки Перван на изузетном гостопримству.
Пре Загреба Зорана Аруновић је гађала у Бундес лиги и донела једине бодове свом туму Фардорф са 386 и 380 кругова?
- Екипа јој је оба меча изгубила, Зорана Аруновић је перјаница тима, али не може све сама – додала је Јелена Аруновић.- У Минхену ће гађати са оба оружја  за разлику од претходне две године када је гађала само ваздушним пиштољем. Једна  квалификована такмичарка ваздушним пишољем је одустала и позвана је Францускиња Селин Гобервил олимпијска вицешампионка из Лондона. Хвала ОКС који подржава наш програм припрема, али и канцеларији СС Србије на логистичкој подршци.
Зорани Аруновић је ово  четврто учешће у финалу Светског купа и друго са оба оружја. У Вроцлаву 2011. била је четврта ваздушним пиштољем, а у Бангкоку 2012. пета овом оружјем. У Минхену 2010. је била шеста ваздушним и 12. МК пиштољем. За финале, улазницу је извадила другим местом МК пиштољем  на Светским купу Форт Бенингу и са два сребра ваздушним  пиштољем у Чангвону и Гранади. Тренутно, са оба оружја је друга на светским ранг листама.
Пиштољем, уз Зорану Аруновић, у финалу Светског купа у Минхену гађаће и Андрија Златић (“Алекса Дејовић”) и Јасна Шекарић (Црвена звезда).
Андрији Златићу је ово четврто учешће у финалу Светксог купа и треће са оба оружја. Кристални глобус ИССФ за победу МК пиштољем освојио је 2011. у Вроцлаву. Два четврта места има у Бангкоку 2012. (МК и ваздушним  пиштољем) и био је два пута девети ваздушним пиштољем (2010. у Минхену и 2011. у Вроцлаву) и десети ваздушним пиштољем у Минхену 2010. У финале се квалификовао освајањем првих места на Светским куповима у Форт Бенингу и Чангвону МК пиштољме и другим местом у Минхену ваздушним пиштољем. Златић  је други  на светским ранг листама са оба оружја.
Јасна Шекарић ће у Минхену 17. пут гађати у финалу Светског купа! Један је од најтрофејнијих светских стрелаца у овом такмичењу са девет медаља (6 – 3 - 1). Шест кристалних глобуса за победе освојила је 1988. у Минхену (два прва места МК и ваздушним пиштољем), 1990. у Минхену МК пиштољем, 1996. у Нефелсу у Швајацарској ваздушним пиштољем, 1997. у Лугану ваздушним пиштољем и 2005. у Минхену ваздушним пиштољем. Три друга места  имала је  1989. у Минхену МК пиштољем, 1990. и 1991. такође у Минхену ваздушним пиштољем. Треће место освојила је 1989. у Минхену ваздушним пиштољем. Ове године квалфиковала се у финале Светског купа  пошто је у Чангвону ваздушним пиштољем „убила“ 390 кругова, три мање од светског рекорда, што је, уједно, био и  најбољи резултат сезоне у свету и зарадила 12 поена за резултат и два поена за седмо место у финалу и са 14 бодова оверила улазницу за Минхен. Тренутно је12. МК и 16. ваздушним пиштољем на светским ранг листама.
Прва ће на ватрену линију 8. новембра Зорана Арауновић МК пиштољем.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани