Logo
Одштампајте ову страницу

Максимовићева: "Пети кристални глобус у породици"

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1minhenglobusivananapostoljulevoМИНХЕН - Ивана Максимовић стрелац клуба „Академија Максимовић“ освојила је мали кристални глобус и сребрну медаљу у финалу Светског купа ваздушном пушком у Минхену са 209,2 круга. Победила је олимпијска шампионка из Лондона Кинескиња Силинг Ји са 201,3 круга, која је у основном делу са 422,5 кругова поставила нови светски рекорд основног дела (стари Лиукси Ву, Кина 421 круг). Бронзана медаља припала је Кинескињи Лиукси Ву са 187,9 кругова.


Друга српска представница у овој дисциплини Андреа Арсовић пласирала се на шесто место са 122,7 кругова.
- Повећала сам колекцију кристалних глобуса у породици Максимовић на пет– рекла је Ивана Максимовић после узбудљивог финала.- После татина три велика и једног малог кристалнног глобуса за друго место и ја сам донела у породичну ризницу мали кристани глобус. Веома сам поносна и неизмерно срећна јер  је ово такмичење круна сезоне, али њиме почињемо и нову. Овај успех је плод и добрих припрема  у Израелу. Била сам спремна за велики резултат и знала сам да само одличном техником могу против најбољих у свету. Ово је и лепа најава за нову сезону и надам се да ће бити још добрих резултата.
Њен тренер Мирибан Максимовић  је рекла:
- Припреме у Дортмунду и Израелу, иако напорне,  су дале резултат, имала је сјајан основни део али у средишници финала јој је Кинескиња одмакла и није могла да је достигне. И сребро је огроман успеха у овако јакој конкуренцији јер овде нема слабе такмичарке. Захваљујем се Олимпијском комитету Србије и Министарству омладине и спорта, као и СС Србије на подршци  и помоћи а ми се, као и увек трудимо да се одужимо на прави начин, добрим резултатима.
Пре финала Андреа Арсовић је била друга са 419,9 кругова, иза Силинг Ји (422,5), а Ивана Максимовић трећа са 419,7. Финале је вредело 415,3 круга. У финалу, Кинескиња Силинг Ји је гађала фантастично,  после прве три дијаболе била је у вођству, у другој серији  је Максимовићева избила на прво место са 0,4 круга предности, али је у трећој серији Силинг Ји поново преузала лидерску позицију  и сачувала је до краја. Пре последње две дијаболе, имала је 1,8 кругова више од Максимовићеве. 1minhenivanasrebro3Вицешампионка из Лондона 2012. Ивана Максимовић је је имала два сјајна последња хица 10,5 и 10,6, Кинескиња 10,6 и 9,8  али је остала предност од 1,1 круг и освојила је велики кристални глобус и златну медаљу.
Ивани Максимовић је ово друго учешће у финалу Светског купа и прва медаља.. Прошле године у Бангкоку била је пета МК пушком тростав. Квалификовала се за финале Светског купа ове године бронзаном медаљом ваздушном пушком на Светском купу у Чангвону.
Ово је друга медаља српских стрелаца у финалу Светског купа у Минхену. Првог дана је сребро МК пиштољем освојила Зорана Аруновић.
Трећег дана, у недељу 10. новембра гађаће петоро српских стрелаца! Андреа Арсовић ће на ватрену линију МК пушком тростав 3 пута 20 метака, Немања Миросављев МК пушком тростав 3 пута 40 метака, Андрија Златић ваздушним пиштољем и истим оружјем Јелена Аруновић и Јасна Шекарић.
Резуктати ваздушна пушка – мушкарци (Србија није имала представника): 1. Јанг Хаоран (Кина) 205,9, 2. Тао Ванг (Кина) 205,7, 3. Николо Камприани (Италија) 185,9 итд. Финале вредело 620,1 круг.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 09 новембар 2013 18:58
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015