Logo
Одштампајте ову страницу

Београд дочекује моћну Викторију у Лиги шампиона

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1LSkuglasibeogradaБЕОГРАД - Куглаши српског шампиона Београда дочекују у првом колу Лиге шампиона у Београду на својој куглани на Бањици моћни тим немачког првака Викторије из Бамберга! Утакмица се игра у суботу 23. новембра од 13 часова а судиће српски интернационални арбитар Драги Штиковац из Београда.


- Дочекујемо троструког победника Лиге шампиона са добрим здравственим билтеном и формом – каже тренер Београда Војко Павловић.-Два пута смо у шампионату оборили на Бањици преко 3.900 чуњева, Горан Остојић је са 714 чуњева поставио нови појединачни рекор куглане  а у последњем колу Супер лиге Србије оборили смо и рекорд куглане у Сенти. Немам ни један разлог да не прижељкујем победу од 7:1 која би нам гарантовала миран реванш. Са  6:2 већ би било много више брига...
Павловић рачуна на Арпада Антала, Милоша Симијоновића, Његоша Шакића, Даниела Тешу, Срђана Шокца, Николу Поповића, Горана Остојића, Горана Степановића, Чонгора Барања, Јовицу Штиковца и Жарка Личину.
Реванш 7. децембра у Бамбергу. Друго коло је 25. јануара и 15. фебруара идуће године а фајнал фор је 29. и 30. марта 2014. у Страубингу у Немачкој.
Београд се пласирао у овогодишњу Лигу шампиона освајањем четвртог места у Светском купу почетком октобра у Бањи Јунаковић.
Београд је ове године први пут учествовао на фајнал фору ЛШ у Подбрезовој у Словачкој и освојио треће место.  До завршног турнира елиминисао је два сјајна тима. У првом колу  савладао немачки Рот вајс код куће са 6:2 и изгубио у гостима са 6:2 али је прошао у друго коло због бољег односа малих сет поена (25:23). У другом колу је победио румунски Клуж са 8:0 у гостима и 6:2 код куће.
 Викторија из Бамберга је победник Лиге шампиона 2003, 2005. и 2009, била је друга 2002. и 2012, трећа 2004. и четврта 2010. У екипи су два румунска интренационалца Николае Лупу  шампион света 2006. и вицешампион 2012. и  Паул Рохотин који је на екипном првенству света у Залаегерсегу ове године срушио 717 чеуњва, али и два немачка репрезентативца Сајц и Вајс. Тренер је легендарни мађарски ас Бела Чањи, члан квартета најбољих играча света свих времена са Драгашем, Тисманауром и Заварком.
За љубитеље куглања у Србији интересантана су још два дуела. Словачки шампион Спорт из Подбрезове за који играју три српска репрезентативца Јован Ћалић, Вилмош Заварко и Роберт Ерњеши  а тренер је српски селектор Милош Поњавић, домаћин је  француском Расингу из Стразбура, док мађарски Сегедин где игра српски интернационалац Тибор Сел дочекује италијански Фугер Стерцинг. Остали парови првог кола су (сви мечеви у суботу): Рот вајс (Немачка) - Клуж (Румунија),  Запрешић (Хрватска) -  Олимпија Јаши (Румунија), Београд - Викторија Бамберг, Задар (Хрватска) – Конструктор Марибор (Словенија), Нојмаркт (Италија) - Залаегерсег (Мађарска),  Фојт Сент Пелтен (Аустрија) - Макпетрол Скопље (Македонија).
Уколико прегрми Викторију, Београд ће у другом колу за пласман на фајнал фор играти против бољег из меча Запрешић – Олимпија.
У Лиги шампиона за куглашице српски првак суботички Пионир је, као лане, слободан у првом колу. Код куглашица у првом колу ће се одиграти  само један меч Фојт Сент Пелтен (Аустрија) – Млака Ријека (Хрватска). Слободне су екипе Козара Градишка (БиХ), Истра Пореч (Хрватска) и Валаске Мезирици (Чешка) које ће се, са победником једине утакмице у првом колу придружити за друго коло Викторији Бамберг (Немачка), Цељу (Словенија), Пиониру и Загреб Забокију (Хрватска). У другом колу парови су Пионир – Козара, Викторија – Мезирици, Цеље – Истра Пореч и Загреб Забоки - победник меча Фојт Сент Пелтен и Млака Ријека. Победници ових утакмица пласираће се на фајнал фор.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 23 новембар 2013 20:08
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015