Кућа Добрих Вести

Login

Зекавица четврти млади возач у Катару

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1ccnbicklisticcnmetalcaukataruДОХА - Јован Зекавица, бициклиста чачанског Борца, гост у екипи ЦЦН Металца из Краљева, освојио је одлично 11. место у генералном пласману трке “Тур оф Ал Зубарах” у Катару (категорија 2.2) и уједно је четврти у бодовању за возаче до 23 године где је победио Мартин Вајс (Аустрија).


На 36. место пласирао се репрезентативац ЦЦН Металца Милош Борисављевић са 8,21 минут заостатка, док је други краљевачки ас Марко Станковић завршио трку на 48. месту од 67 возача колико их је био на циљу, са 18,13 минут слабијим временом од победника Јусуфа Мухамеда Мирзе (Уједињнеи Арапски Емирати). У првој етапи одустали су млади асови ЦЦН Металца Марко Полумирац и Милош Стојановић.
Екипа ЦЦН Металца освојила је 12. место у конкуренцији 16 тимова. Победио је национални тим Аустрије.
У последњој, трећој,  етапи славио је Новозаленђанин Роман ван Анден  који је стазу од 127 км око Дохе превезао за 2:44,40 часова и у спринту групе од 12 бициклиста био бржи од Јусуфа Мухамеда Мирзе (Уједињени Арапски Емирати), који је славио у генералном пласману, и Грегора Мулбергера (Аустрија, национални тим).
Зекавица је пустио победничку групу у финашу и стигао је сам на циљ са 22 секунде заостатка, испред велике групе  која је имала 2,54 минута слабије време и где је био и Милош Борисављевић на 34. месту. Марко Станковић, који је одлично возио у прве две етапе, попустио је и завршио са 18,13 минута заостатка на 55. позицији.
- Све честитке Јовану Зекавици, сјајно је возио по ветру и добро се држао у победничкој групи – каже тренер ЦЦН Металца Радиша Чубрић коме је на овој трци асистирао брат Рајко.-  Није имао, међутим, снаге у финишу али су 11. место у генералном пласману и четврто за возаче до 23 године,  леп успех обзиром да смо дошли из зиме.  Борисављевић је возио солидно, али, пошто је на трку стигао са висинских припрема, није могао више. Станковић је подбацио. Од њега сам очекивао више, дошао је спреман са две трке у Кини. По ветру караван се брзо разбио на неколико група и тако је остало до краја.
Чубрић је, на крају, истакао:
- Трка је била сјајно организована, путеви су добри и, што је најважније,  остварили смо низ контаката који ће нам помоћи да и убудуће добијамо позиве јер има много добрих трка у зимском периоду у Уједињеним Арапским Емиратима и Катару и бициклизам је све популарнији. Имали смо неколико добрих пласмана и на најбољи налин смо представили нашег спонзора ЦЦН, клуб ЦЦН Металац, град Краљево и Србију у веома јакој конкуренцији.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 07 децембар 2013 15:51
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија