Кућа Добрих Вести

Login

Ерићева добро почела белгијску турнеју

Оцените овај чланак
(2 гласова)

1belgijaERICКРАЉЕВО -  Бициклисткиња краљевачког ЦЦН Металца Јелена Ерић, још јуниорка, успешно је почела серију цикло крос трка на белгијској турнеји које до 10. јануара идуће године укључују и учешће на неколико трка светског купа у овој атрактивној дисциплини!


- На прве две трке Ц 1 категорије Шелдерцкрос и Дривенкрос у Антверпену  заузела је 20. и 33. месту и то у категорији елита што је леп пласман обзиром да је била међу најмлађима – каже Радиша Чубрић, њен тренер у краљевачком ЦЦН Металцу.- Договор је био да не форсира, ово су ипак прве трке а имала је и паузу због лечење повреде колена. Прави испити су на тркама светског купа крајем децембра после којих ћемо видети да ли ће Јелена Ерић бити пријављена за Шамионат света у цикло кросу 1. и 2. фебрура 2014. у Хогерхеиду у Холандији.
Чубрић каже да је Јелена Ерић гост у тиму ДНЦС која изузетно помаже у школовању младих такмичара и такмичарки посебно оних без уговора:
- Под окриљем овог клуба је и бициклиста београдског Прогресива Иван Јовановић који је већ стартовао у неколико јаких трка као и у Светском купу у Коксијдеу где је освојио пет бодова – додао је Чубрић.- Ерићевој је ово сјајана припрема али и добра прилика за стицање искуства. Она је универзална, поједнако је добра и у цикло кросу, на планинском бициклу и на друму и тај таленат морамо, уз помоћ БСС и друштвено спортских органзација, да искористимо на први начин. Штета што на Шампионату света у цикло кросу нема јуниорске конкуренцији, ако стартује бориће се у елити  са много старијим и искуснијим ривалкама.
Чубрић планира да 22. децембра у Намуру и, потом, 26. децембра у Золдеру  буде уз Ерићеву и Јовановића који ће стратовати у елити на ове две трке Светског купа.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 10 децембар 2013 14:19
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија