Logo
Одштампајте ову страницу

Возило за децу са церебралном парализом

Оцените овај чланак
(4 гласова)

SKOLAAAAБЕОГРАД - Министар просвете науке и технолошког развоја Томислав Јовановић је колективу београдске Специјалне основне школе за децу оболелу од церебралне парализе "Миодраг Матић" уручио писмо о примопредаји минибуса, намењеног за превоз деце и побољшање квалитета и услова живота.

Возило ће бити адаптирано за потребе деце, рекао је министар Јовановић у разговору са директором школе Зораном Андрејићем.
Аутобус је додељен из Пројекта "Пружање унапређених услуга на локалном нивоу" (ДИЛС) вредног милион евра, у оквиру кога је Министарсво просвете, науке и технолошког развоја добило 21 аутобус.
Деца су поводом добијања донације приредила маскенбал, а школу је посетила и декан Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију (ФАСПЕР) Јасмина Ковачевић, са којом је министар просвете разговарао о могућности укључивања ове деце у образовни процес.
Школа има 54 ђака, три логопеда, дефектологе, наставнике и истраживачка је јединица и наставна база ФАСПЕР-а.
Јовановић је најавио да ће и осталим специјалним школама следеће недеље бити подељена учила и опрема.

                                                                                 Извор: Кућа добрих вести/Министарство просвете


Последњи пут измењено петак, 13 децембар 2013 22:43
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015