Logo
Одштампајте ову страницу

Амадеус бенд: “Није лепота у узимању него у даривању”

Оцените овај чланак
(6 гласова)

Amadeus bend u Domu sindikataБЕОГРАД - Уз дечију представу и премијеру свог концерта са Аде на великом платну Дома синдиката, Амадеус бенд ће 26. децембра са почетком у 18 часова делити на хиљаде новогодишњих пакетића малишанима, уз поруку да “није лепота у узимању, већ у даривању”.

Њихова порука је јасна – Понесите осмех и поведите децу, јер новац вам није потребан!

Ово је велики догађај за Београд и Србију, јер је оваквих хуманих акција веома мало. Без ичије финансијске помоћи и подршке, својим радом и трудом припремиће изненађење и измамити осмех на лице свој дечици која тог дана дођу на представу и премијеру концерта.

Певач групе, Бојан Тасић - Џаја, у разговору за “Кућу добрих вести”, кроз искрене одговоре рекао нам је нешто више о овој великој акцији и шта их је на то покренуло.

Одакле идеја за овакав догађај у Дому Синдиката, да поред промоције ДВД-а, делите новогодишње пакетиће деци?

На овакав корак смо се одлучили из једног разлога, а он је хуманитарног карактера. Ми већ дуже време уместо класичних промоција, за које је потребна одређена количина финансијских средстава, организујемо хуманитарне акције и та иста новчана средства усмеримо ка онима којима је то потребно. До сада смо помагали домовима за незбринуту децу, специјалним школама за децу са посебним потребама, болници за дечију и церебралну парализу и другим инситуцијама и појединцима, а овога пута нам је сам датум 26. децембар, дао идеју да то буду новогодишњи пакетићи за малишане.

Да ли имате помоћ неких организација у томе?

Овог пута помоћ у организацији имамо од Министарсва просвете које ће организовати долазак одређеног броја школараца, а иначе све финансирамо сами.

Какви су утисци са концерта на Ади?

Пошто ових дана прегледамо ДВД, могу рећи да смо још под утиском. То је круна наше досадашње каријере.

Шта публика још може да очекује предстојеће децембарске вечери?

Поред новогодишњих пакетића, биће и представа за децу у којој ће играти наши реномирани глумци Јова Радовановић, Боле Стошић, Мина Лазаревић и други, а припремамо још изненађења за најмлађе. На крају ћемо за све наше фанове и све присутне емитовати премијерно концерт са Аде.

Концерт на Ади свакако се може уврстити у један од највећих музичких догађаја ове године. Колико вам значи такав успех и зашто?

Сам податак да је тог дана са нама било око 100.000 људи чини нас поноснима. Велику захвалност дугујемо нашој публици која нас подржава свих ових година, то нам пуно значи и намеће једну обавезу да не смемо да их изневеримо. Са друге стране то нам је сатисфакција да изнова побеђујемо сами себе.

Ваша хумана акција, бесплатно дељење пакетића свим малишанима, прва је у нашој земљи Србији. Како ви гледате на то и шта од тога очекујете?

Ми радимо онако како се осећамо у датом тренутку. Да ли је у питању прављење песама или нека хуманитарна акција, свеједно. Осетили смо потребу да 26. децембра направимо један хуманитарни гест и мислимо да је то лепо и не тражимо хвала за то. На крају крајева, изрека каже да није лепота у узимању, већ у даривању.

 

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 17 децембар 2013 13:49
Мирјана Бачкоња

Мирјана Бачкоња је рођена 1992. године и студент је новинарства на Факултету политичких наука, у Београду. Поред факултета редовно похађа стручну праксу у САТ Медија групи (SAT Media Groop), а "Кући добрих вести" прикључила се ради ширења лепих и оптимистичних ствари.

Воли музику и плес, јер оне повезују људе и чине их срећним, а читање је испуњава јер књига је човеку увек најбоље друштво.

Најновије од Мирјана Бачкоња

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015