Logo
Одштампајте ову страницу

Фондација „Новак Ђоковић“ уручује новогодишње пакетиће деци из хранитељских породица

Оцените овај чланак
(1 Глас)

jelenaristicБЕОГРАД - Фондација "Новак Ђоковић" уручиће сутра - 21. децембра новогодишње пакетиће деци из хранитељских породица на територији Београда узраста од 3-7 година, након што је пре неки дан успешно окончана њихова акција "Утоплимо децу" у оквиру које је директорка Фондације  Јелена Ристић уручила прикупљену зимску гардеробу и обућу деци у Свратишту у Београду.

Стотину и педесет пакетића, осим играчака и слаткиша, садрже и гардеробу St. George, односно пакет компаније Есенса са средствима неопходним за негу и лечење прехлада у хладним данима. Деда Мраз ће сутра деци уручити поклоне у Дому омладине, који је Центру за породични смештај и хранитељство уступио овај простор.

"Ове године смо се одлучили да поклоне донирамо деци из хранитељских породица, јер су ови малишани дубоко погођени неодрастањем у својим матичним породицама. Са друге стране, наша фондација заједно са Уницефом помаже програм ургентног хранитељства и улажемо додатни напор да деца не одрастају у установама. Ако деца већ не могу да буду уз своје родитеље, хранитељске породице су свакако много боље окружење за њих него институције. Надамо се да ћемо ове малишане обрадовати и да ће памтити наше дружење са радошћу", изјавила је Јелена Ристић директорка Фондације "Новак Ђоковић", наводи се на сајту Фондације "Новак Ђоковић".

За програм и забаву малишана сутра ће бити задужени младићи и девојке из аниматорске групе Чигра.

Фондација "Новак Ђоковић" обезбедила гардеробу за децу из свратишта

Ове седмице је директорка Фондације "Новак Ђоковић" Јелена Ристић уручила гардеробу Дневном центру за смештај деце на Новом Београду и захвалила се свима који су се одазвали позиву и помогли да се скупи више од 3.000 комада топле одеће, објављено је на званичном сајту  Фондације.

- Акција ''Утоплимо децу'' је пример да наш народ има велико срце и да жели да помогне онима којима је то потребно. Сви у Фондацији ''Новак Ђоковић'' смо срећни што је одзив био велики и што смо успели да помогнемо деци у Свратишту. Док год је добрих људи у Србији, ова деца неће бити сама и заборављена''', рекла је Ристићева.

С обзиром на то да је скупљена количина гардеробе превазишла капацитете Свратишта, у договору са људима који брину о деци из те институције, један део гардеробе биће прослеђен сличним установама у другим деловима земље, где се малишани, такође, суочавају са бројним проблемима и немаштином.

У саопштењу је наведено да ће Фондација благовремено обавестити јавност о томе где ће тачно бити прослеђен део гардеробе.

Више од 2000 малишана о којима нема ко да брине

"Желимо да се захвалимо" Новак Ђоковић” фондацији и Јелени Ристић за покретање кампање. Такође смо захвални грађанима и фирмама који су допринели акцији и донирали одећу. Наши плакари су сада пуни јакни, џемпера, шалова, рукавица, капа и остале одеће и обуће. То ће значити много за децу која долазе код нас ", рекла је Јасна Братићевић у име Свратишта.
Због хладног времена и забрињавајућег податка да је на улици престонице у сваком тренутку више од 2.000 малишана о којима нема ко да брине, оваква акција им је била неопходна како би издржали зимске месеце током којих уточиште налазе у Свратиштима у Крфској улици и на Новом Београду и да би се угрејали, одморили, појели топли оброк и пресвукли.
Извор: Кућа добрих вести/Фондација Новак Ђоковић

 

 


Последњи пут измењено петак, 20 децембар 2013 23:37
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015