Logo
Одштампајте ову страницу

Ерићевој 11 светских бодова

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1jelenaericbelgijapredstartНАМУР - Краљевчанка Јелена Ерић, бициклисткиња ЦЦН Металца у мајици белгијске екипе ДНЦС освојила је 49. место у трци Светског купа у белгијском граду Намуру и зарадила 11 светских бодова!


- Скинули су је са стазе у последњем кругу и мало је недостајало да заврши са пуним бројем кругова – каће Радиша Чубрић њен тренер у ЦЦН Металцу који је пратио трку.- Пратили су је пехови јер је прво  на самом старту имала дефект, а слична ситуација се поновила и круг пре краја. Тај круг је буквално претрчала носећи бицикл. Да није било дефеката била би око 40. места што је био и неки план за ову трку и била би међу три најбоље јуниорке. У сваком случају ово је огромно искуство и велики доживљај за 17 - годишњакињу јер је стартовала са великим именима светског бициклизма. Стаза је била изузетно тешка, блатњава и клизава и победила је Американка  Кемптон испред легендарне Холанђанке Вос и Британке Харис.
Чубрић је задовољан и условима у којима тренира Јелена Ероћ у Белгији:
- Све је у реду што се тиче смештаја, исхране и тренинга. Опрема јој није, међутим, врхунска, али је све добила од екипе бесплатно, а поклоњеном коњу зуби се не гледају. Мало је у Србији таквих талената као што је Јелена Ерић и потребна је организованија и шира подршка и савеза. Форма јој је у сталном успону и за Шампионат света 1. и 2. фебрура 2014. у Хогерхеиду у Холандији биће одлично припремљена,  са лепим изгледима да заврши трку и буде међу најбољим младим такмичаркама - сматра Чубрић.
Радиша Чубрић се осврнуо и на организацију Светског купа:
- Време није било добро, падине око стазе биле су блатњаве, мокре и клизаве па ипак се окупило око 20.000 гледалаца, а улазнице су биле десет и 15 евра. Белгијанци воле бициклизам до фанатизма и ништа не може да их спречи да прате оваква надметања.
Јелена Ерић ће 26. децембра стартовати у трци Светског купа у цикло кросу у Золдеру. Један део стазе ићи ће и преко стазе за формулу 1.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 22 децембар 2013 23:07
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015