Logo
Одштампајте ову страницу

Аруновићевој за два поена измакла титула стрелца године у свету

Оцените овај чланак
(1 Глас)


1strelcigodinetrisrpskdamezaponosmaksimovicarunovicarsovicМИНХЕН - Зорани Аруновић, српској репрезентативки у гађању пиштољем, за два поена измакла је титула стрелца 2013. године у свету у избору Међународне федерације стрељачких спортова (ИССФ) чије је седиште у Минхену!


Артуновићева је у гласању чланова Спортске комисије ИССФ, Саветодавног тренерског комитета ИССФ и новинара који прате стрељаштво добила 53 гласа, само два мање од победнице Џесике Роси (Италија) олимпијске шампионке у гађању глинених голубова - трап из Лондона која је имала 55 поена. Треће место са 52 поена припало је кинеској такмичарки пушком Лиукси Ву. Колико је српско стрељаштво било успешно прошле године, сведочи и чињеница да је на на листи од десет такмичарки које су добиле гласове на шестом месту Андреа Арсовић двострука победница Светског купа  и власница малог кристалног глобуса за друго место у финалу Светског купа у Минхену са 46 бодова, а на деветом Ивана Максимовић (сребро у финалу Светског купа у Минхену, две бронзе на Светском купу у Чангвону, бронза на ЕШ и злато и сребро на МИ) са 12 поена!
Росијева је, као 17 - годишњакиња била стрелац године у свету и за 2009. Лане је  освојила светску титулу у  Лими, европско и медитеранско злато и сребну и бронзану медаљу на Светским куповима у Акапалку и Ел Аину.
Зорана Аруновић је прошле гдине освојила два мала кристална глобуса за друга места са оба пиштоља у финалу Светског купа у Минхену, а по броју трофеја (пет) са Светских купова је међу најтрофејнијим стрелцима света: освојила је сребрне медаље у Чангвону и Гранади ваздушним пиштољем,  а у Форт Бенингу МК пиштољем. Бронзани трофеји припали су јој у Гранади МК и Форт Бенингу ваздушним пиштољем. Почела је прошлу гдину у фебруару златном екипном медаљом на ЕШ у Данској са Бобаном Величковић и Јасном Шекарић. На МИ је освојила две медаље златну и сребрну. Са екипом у којој су биле Јасна Шекарић и Даница Рашета и бронзу у Осијеку на Шампионату Европе МК пиштољем.
У мушкој конкуренцији титулу стрелца године понео је Хенри Јунгхаенел (Немачка) са 83 бода испред Кинеза  Хаоранг Јанга са 64 и Јонг Ох Јина (Кореја) са 63 бода. Андрија Златић, српски репрезентативац пиштољем нашао се на петом месту са 28 бодова.
Јунгахенел  је лане освојио прво место у Минхену у финалу Светског купа МК пушком 60 метака лежећи. Победио је у Светском купу у Чангвону у обе дисциплине МК пушком (тростав и 60 лежећи), освојио европско сребро у Осијеку МК пушком 60 метака лежећи и бронзу у овој дисциплини у Сцетском купу у Гранади.
Златић је 2013. освојио две златне медаље на Светским куповима, обе МК пиштољем (Форт Бенинг и Минхен) и сребро ваздушним пиштољем у Минхену.
Стрелци године били су Јасна Шекарић (1990. и 1994) и Горан Максимовић (1988).

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 10 јануар 2014 17:34
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015