Кућа Добрих Вести

Login

Са Гоча на Првенство Србије у цикло кросу

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1gocpredsednikbssbanovicobracaseucesnicimakampaГОЧ - Селектор за друмски бициклизам Радомир Павловић, професор, као и тренери репрезентације Предраг Прокић из чачанског Борца и Дејан Перчић из Спартака (Суботица) водили су камп на Гочу на коме је осам дана радилио преко 20 полазника!


- Сматрам да је камп у потпуности успео, иако није било снега и да смо остварили цео програм. Захваљујем се тренерима - сарадницима на изузетној помоћи. Припреме су подржали родитељи и клубови, а БСС је сносио трошак за стручно вођство - каже Радомир Павловић.- Имали смо одличне услове у одмаралишту МУП „Цветна долина“  у месту Бзеница на 685 метара надморске висине, са салом за стони тенис, скијалиштем са ски лифтом и малом салом за тренинге. Циљ је био подизање општих физичких способности, снаге, издржљивости али и да се полазници припреме за специфичне техничке захтеве цикло кроса јер ће већ 26. јануара стартовати у Београду на Шампионату Србије у овој дисциплини. Одржана су, на завршетку, и такмичења у три различите дисциплине - крос трчање уз планину, бициклистички цикло крос и брдски хронометар. Последњег дана учеснике је обишао и поздравио председник БСС Бранко Бановић и пратио је и завршне трке.
Крос трчање уз планину одржано је по веома стрмој и захтевној стази коју су бициклисти добро упознали током припрема. Старт је био на 684, циљ 935 метара, а висинска разлика била је 188 м на дужини од 935 м са просечним нагибом од 21 процената тражио најспремније. На овом такмичењу изузетан резултат и победу остварио је млади и још непознат јуниор чачанског Борца Јован Ђукановић рођен 1997. коме предстоји добра каријера брдског возача. Друго место припало  је Дариу Нимчевићу из Спартака из Суботице, а треће Давиду Костићу из Борца.
Цикло крос је организован је на специјално постављеној, технички тешкој стази, сличној стази за државни шампионат. Бициклисти су возили трку у трајању од 30 минута и ту су се посебно истакли млади кадети Андрија Јоксимовић из београдског Партизана и Александар Петровић из чачанског Борца. Јован Ђукановић (Борац) је био трећи.
Брдски хронометар вожен је на стази Станишинци – Гоч у дужини од 12,4 км и просечном брзином 23,1 км, стартом на 853 и циљем на врху Гоча на 1.186 метара надоморске висине.  Стаза је била веома захтевна и комбинована са заравњењима и спустовима али и веома стрмим деоницама од 12 процената и тражила је комплетног возача. На овој трци учествовали су и бициклисти који нису возили цикло крос где су се посебно истакли бициклисти суботичког Спартака освојивши прва три места. Победио је државни првак Милан Драгојевић, други је био Дарио Нимчевић, а трећи балкански шампион, сада кадет, Димитрије Жарковић Ђолаји.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија