Кућа Добрих Вести

Login

Уручена признања Удружења државних репрезентативаца

Оцените овај чланак
(2 гласова)

 

 

1urlaureatistanisicdjordjevicmicickovacevicpetrovicisavicБЕОГРАД - Удружење државних репрезентативаца, на дан своје славе Света Три Јерарха 12. фебруара, уручило је признања за фер плеј и животно дело на свечаности у сали Старог Дифа.


За фер плеј признање је добила кошаркашица Наташа Ковачевић која је после саобраћајне несреће остала без ноге, али се са много позитивне енергије изборила са животном недаћом. Награду је уручила др Јелица Каленић прослављена кошаркашица и један од оснивача Удружења државних репрезентативаца. Цвећем је даровао генерални секретар Рукометног савеза Београда Светозар Станковић.
Плакете за животно дело добили су бициклиста Живорад Мићић који је на у каријери од 1945. до 1959. возио на близу 1.000 трка и прешао на два точка 350.000 километра,  одбојкаш, новинар, публициста, спортски радник - 50 година у одбојци, 40 година у новинарставу, 30 година организатор „Трофеја Младости“ Петар Станишић, једини живи фудбалер из Звездиног тима 1945. голман Миодраг Петровић Малиша и Братислав Бата Ђорђевић, кошаркашки тренер, публициста и спортски радник. Мићићу је плакету уручио Предраг Савић,  Станишићу Драгољуб Милошевић Пинки, Ђорђевићу  Борислав Ћурчић, а Петковићу Владица Ковачевић.
Примљено је и нових осморо чланова којима је чланске карте и значке Удружења државних репрезентативаца уручио потпредседник ФСС и оснивач удружења Иван Ћурковић: рукометаши Бранко Кокир, Горан Цмиљанић, Владан Матић и Предраг Ивковић, атлетичар Дејан Николић, алпинисткиња Драгана Рајбловић, спелеолог Урош Акшамовић и одбојкаш Бранко Лужанин.
Организатори меморијалног турнира у малом фудбалу „Играј за 16“ у спомен на убијене раднике РТС у НАТО бомбардовању 1999, предали су плакету Предрагу Савићу председнику Удручења државних репрезентативаца у знак захвалности за подршку овом турниру. Предао је родитељ једног од погинулих радника Мирослав Медић и позвао на завршницу турнира 13. априла.
Велики број најистакнутијих ветерана српског спорта, тренера, спортских радника и пријатеља удружења који су се окупили на свечаности, поздравио је председник Предраг Савић, прослављени веслач и освајач бронзе на СП 1965. на Бледу.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 12 фебруар 2014 16:31
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија