Кућа Добрих Вести

Login

Црногорац осма у најдужој етапи "Сунчаног купа" на Кипру

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1jovanacrnogorackrozkamenjeЛЕФКАРА - Сјајна Јована Црногорац (БК Нови Сад) најбоља српска бициклисткиња на планинском бициклу, освојила је изванредно осмо место у другој етапи Ц 1 трке “Суначни куп” на Кипру возећи у мајици екипе Салкано Алања (Турска). Она је према још незваничним резултатима и осма у генералном пласману. У првој етапи (прологу на хронометар) била је 14.


- Најдужа етапа вожена је у дужини од 50 километра од Лефкаре кроз Махерас планину назад до Лефкаре – описао је догађаје на стази Немања Вајс тренер БК Нови Сад и српски селектор за планински бициклизам.-  Код прве техничке зоне на врху првог и најдужег брда, Јована је изашла седма са најбољим бициклисткињама света! Раме уз раме је возила са двоструком  олимпијском победницом Норвежанком Гун Ритом Дале Флесја, а у истој групи биле су Аустријанка Лизи Осл, Словенка Блажа Клеменчић,  Чехиња Тереза Хурикова и актуелна светска првакиња у елиминатору Александра Енген из Шведске. Мало су одмакле Немица Морат, Данкиња Аника Лангвад и Јоланда Неф из Швајцарске. Малу пометњу на спусту су правили рекреативци који су возили заједно са елитом, па је долазило до кочења. На циљу,  Јована је била осма, одмах иза легендарне Гун Рите Дале Флесја из Норвешке. Возила је зрело и паметно, нисам је још видео у оваквом издању. Није респектовала никога на стази, што ме посебно радује. Окрећемо се опоравку за сутрашњу етапу, уз анализу данашње. Очекују нас још два тешка дана.
У другој етапи је победила Јоланда Неф (Швајцварске), која је била друга у првој етапи (прологу) и сада је водећа у генералном поретку. Друга је била Аника Лангвад из Данске, трећа и четврта Немице Адел Морат и Сабина Спиц, пета Чехиња Тереза Хурикова, шеста Словенка Блажа Клеменчић, седма Норвежанка Гун Рита Дале и осма Јована Црногорац.
Немања Вајс је посебно истакао помоћ Марка Прочикевића,  генералног секретара Балканске бициклистичке уније (БЦУ) и српског интернационалног комесара за допинг контролу, који је обезбедио код организатора да Јована Црногорац не плати стартнину.
И трећа етапа у суботу је дугачка, 39 км, једним делом иде стазом прошлогодишњег маратона, али су додата брда и има око 2.000 метара висинске разлике. Последња етапа у недељу је класични олимпијски крос кантри. Жене ће возити четири круга.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 28 фебруар 2014 15:31
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија