Кућа Добрих Вести

Login

Даниловић кроз кишу и олују до Истре

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1IZBORNOZAISTrURAJOVICБЕОГРАД - По киши, у појединим моментима са олујним ветром, најбољи српски бициклисти извезли су у Београду изборну трку за састав репрезентације за два међународна изазова у Истри „Трофеј Пореча” 9. марта и “Истарско пролеће” од 13. до 16. марта.


После скоро 160 км вожње од Београда преко Панчева, Ковина, Смедерева, Гроцке, Белог Потока до Авале, победио је Марко Даниловић (Борац Чачак) у времену 3:44,50 часова испред друга из екипе Јована Зекавице. Марко Станковић (Раднички, Крагујевац) је стигао трећи са 15 секунди заостатка, четврти је био Стефан Стефановић из чачанског Борца са 26 секунди слабијим временом, а пети, уједно и најбољи јуниор, био је Душан Рајовић (ЦЦН Металац) у истом вемену. Шесто место припало је Габору Каси из суботичког Спаратака са 39 секунди заостатка, седми је био Бојан Ђурђић (Раднички, Крагујевац) наш најбољи такмичар на планинском бицику, осми Немања Амбруш (Партизан), девети Горан Антонијевић из Борца и десети Немања Вуковић из апатинског Аса.
- На трци „Трофеј Поречеа“ стартоваће Даниловић, Зекавица, Станковић, Стефановић и Каса – саопштио је селектор Радомир Павловић.- Резеве су Ђурђић, Антонијевић и Армуш. Најбољи у овој трци су били најбољи и у суботу у две вожење на  хронометар и у брдском хронометру. Возили су веома борбено и прошли су право чистилипте. Ветар је у појединим тренуцима био олујни, једва су успевали да остану на друму! После Смедерева на бочном ветру дошло је до пада чак 20 возача. На крају смо на циљу избројали само осам сениора! У групи од десетак возача која је прва дошла до Белог Потока били су јуниори Рајовић из ЦЦН Металца и Душан Калаба из Партизана, који су први и други у генералном пласману изборних трка, док је трећи Андрија Чукић из ЦЦН Металца.
У генералном пласману изборних трка за сениоре први је Даноловић испред Зекавица и Станковића. Даниловић је у четири трке три пута био први и једном други. Зекавица је победио у најдужем хронометру на 56 км.
- Захваљујем се тиму бициклистичких радника - волонтера који нам је веома помогао у организацији ових трка, Ранку Марићу, Зорану Чубри, Петру Стојановићу, Банету Миладиновићу и Миодрагу Вулети – нагласио је Павловић који ће водити репрезентацију на тркама у Истри.
Прошле године на „Трофеју Пореч“ најбољи пласман 17. место остварио је Јован Зекавица.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 02 март 2014 21:28
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија