Кућа Добрих Вести

Login

Ваштаг, Буквић, Живковић и Свирчевић шампиони

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1dunavski2014najbopljibukvicНОВИ САД - Денис Ваштаг (Војводина), Зоран Живковић (Цикломанија, Кргаујевац), Милош Буквић (Елит, Нови Сад) и Драган Свирчевић (Војводина) освојили су шампионске титуле за аметере и мастерсе на Првенству Србије у цикло кросу у Новом Саду у организацији клуба Елит и суорганизацији Бициклистиког савеза Србије.


У уводној трци возили су полетарци (испод 13 година) за титуле и победили су Нора Ладишић (Елит) и Огњен Ђурашковић (Једнота, Шид).
Трке су се бодовале и за „Дунавски куп” највеће такмичење аматера и рекреативаца у региону и апсолутни победник је Зоран Живковић, који се тако окитио са три прва места јер је био најбољи и бодовању за мастерсе – апсолутно и мастерсе преко 40 година.
- Учествовало је педесетак такмичара из Србије и Хрватске и овај одзив је најваио лепу 22. сезону „Дунавског купа” – рекао је Тибор Тарјан директор овог такмичења које ужива огроман углед у региону.- Следећа трка је 23. марта такође на стази у парку код Филозофског факултета у Новом Саду.
Пласмани– испод 13 година, девојчице (3,2 км): 1. Нора Ладишић, 2. Теодора Барцал (обе Елит, Нови Сад).
Дечаци (3,2 км): 1.Огњен Ђурашковић (Једнота, Шид) 2. Кристијан Важоњи, 2. Виктор Барцал (обојица Елит).
Аматери (19,2 км): 1. Денис Ваштаг (Војводина, Нови Сад), 2. Сава Вујичић, 3. Милан Радаковић (обојица Вело, Нови Сад).
Мастерси – апсолутно (19,2 км): 1.Зоран Живковић (Цикломанија, Крагујевац), 2. Милош Буквић, 3. Душко Беара ( обојица Елит, Нови Сад).
1dunavski2014startМастерси 30 година и старији: 1. Милош Буквић (Елит), 2. Жељко Ћумура (Једнота, Шид), 3. Роберт Сенти (Елит).
Мастери 40 година и сатрији: 1. Зоран Живковић (Цикломанија) 2. Душко Беара (Елите), 3. Драгослав Симић (Партизан).
Мастерси 50 година и старији : 1. Драган Свирчевић (Војводина), 2. Радомир Мимовић (Фанатик, Нови Сад) 3. Милан Мећанин (Елит).
У 1. трци за”Дунавски куп” редослед је: 1. Зоран Живковић (Цикломанија), 2. Милош Буквић, 3. Душко Беара (обојица Елит)


Последњи пут измењено уторак, 18 март 2014 12:07
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија