Кућа Добрих Вести

Login

Максимовићева десета МК пушком у Форт Бенингу

Оцените овај чланак
(1 Глас)


1ivanamaksimovicfbФОРТ БЕНИНГ - Ивана Максимовић, репрезентативка Србије, бронзана са ОИ 2012. у Лондону, заузела је десето место у гађању МК пушком тростав четвртог дана првог Светског купа у сезони у Форт Бенингу (САД) са 580 кругова (клечећи 193, лежећи 196, стојећи 191). За пласман у финале недостајао јој је један круг!


Катарина Бисерчић, репрезентативка Ниша на студијама у Кентакију, заузела је 36. место са 569 кругова (186, 196, 185), док је Андреа Арсовић 39. са 568 кругова (189, 195, 184). Мелиса Микец, супруга Дамира Микеца, која гађа за Салвадор је 46. са 569 кругова у конкуренцији 51 такмичарке.
Златну медаљу освојила је Петра Цубласинг (Италија) са  462 круга, друго место припало је Кинескињи Јинг Чанг са 458,2, док је трећа Сара Шерер (САД) са 447,2 круга.
Пре финала Италијанка Цубласинг била је прва са 591 кругом, што је нови светски рекод основног дела (по ставовима197, 200, 194)! Стари од 590 кругова поставила је прошле године управо у Форт Бенингу Кинескња Лиукси Ву. Друго место у основном делу освојила  је Јинг Чанг (Кина) са 589 кругова, а треће Еми Соваш (САД) такође са 589 кругова. За улазак међу осам најбољих и борбу за медаљу био је потребан резултат од 581 круг.
- Штета што Ивана Максимовић није ушла у финале, али објективно, ми смо на почетку сезоне МК оружјем и прве тренинге имали смо на стрелишту у Крагујевцу и то само за дисциплине на 50 метара МК пушком и пиштољем. Није нам на руку ишло и  хладно и ветровито време за које стрелци нису  били још потпуно спремни. Миленко Себић је био близу финала МК пушком тростав, једна слаба серија у стојећем ставу однела му је финале – коментар је Срећка Пејовића спортског директора СС Србије.- Долази лепше време па ће стрелци почети са интензивнијим тренинзима на отвореним стрелиштима, како би били спремни за следеће светске купове. Придружиће нам се и Немања Миросављев  после припрема у Јоханезбургу, тако да ћемо за следеће купове бити у још јачем саставу. Такмичарке МК пиштољем, после кратких припрема у Бару, нису могле много боље. Ипак, Зорана Аруновић је  је потврдила класу и још једном била финалист.
Петог дана Светског купа у Форт Бенингу на ватрену линију ће изаћи Дамир Микец, Димитрије Гргић и Андрија Златић МК пиштољем. Миленко Себић, Милутин Стефановић и Стеван Плетикосић гађаће елиминације МК пушком 60 метака лежећи (има више пријављених од броја места на стрелишту). Квалификације и финале у овој дисциплини су у среду 2. марта.
Српски стрелци су до сада у Форт Бенингу освојили три медаље – два сребра Ивана Максимовић и Милутин Стафановић (обоје ваздушном пушком) и бронзану Зорана Аруновић (ваздушни пиштољ).

Извор: Кућа добриј вести


Последњи пут измењено понедељак, 31 март 2014 19:20
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија