Logo
Одштампајте ову страницу

Плетикосић 20. на крају Светског купа у Форт Бенингу

Оцените овај чланак
(0 гласова)


1fbkrastevanpletikosicФОРТ БЕНИНГ - Стеван Плетикосић, репрезентативац крагујевачког “Чика Мата” заузео је 20. место МК пушком 60 метака лежећи последњег, шестог, дана Светског купа у стрељаштву у војној бази Форт Бенинг у САД са 626,1 круг. На 28, место пласирао се Миленко Себић са 622,2 круга, док је 59. завршио Милутин Стефановић са 612,4 круга.


Златна медаља припала је Хенрију Јунгхаенелу (Немачка) са 208,9 кругова, испред Кинеза Ганг Лиуа са 208 кругова и америчког стрелца Николауса Моурера са 186,8 кругова.
 Пре финала Ганг Лиу је био први са 629,6 кругова, Ворен Потент (Аустралија) други са 628,6 кругова док је Јунгхаенел био трећи са 628,3 круга. За улазак у финале био је потребан 626,1 круг.
Српски стрелци су у Форт Бенингу освојили четири медаље – два сребра Ивана Максимовић и Милутин Стафановић (обоје ваздушном пушком) и две бронзе Зорана Аруновић (ваздушни пиштољ) и Андрија Златић (МК пиштољ). Четврта у финалу била је Андреа Арсовић ваздушном пушком. Осма места у финалу заузели су Зорана Аруновић (МК пиштољ) и Димитрије Гргић (ваздушни пиштољ). Десето место освојила је Ивана Максимовић МК пушком тростав.
- Можемо да будемо изузетно задовољни учинком на првом Светском купу у сезони, које је уједно и прва степеница у припремама за Шампионат света у Гранади у соптембру када ћемо се борити и за прве олимпијске визе. Захваљујемо се Министарству омладине и спорта Србије, ОКС и канцеларији нашег савеза на подршци и помоћи да реализујемо одлазак на ово веома важно такмичење – каће Срећко Пејовић, спортски директор СС Србије.- Андрију Златића, а и све нас, обрадовала је бронза МК пиштољем и надам се да ће му вратити самопоуздање, јер је имао у последње време доста осцилација у резултатима. Сигуран сам да ће до Светског првенства достићи врхунску форму у каквој је био до половине 2012. Он је један од најбољих светских пиштољаша и увек даје најбоље кад је то најважније. Мислим да ће ова медаља значити и Микецу и Гргићу и мотивисати их у наредним такмичењима. Они су једна од најјачих екипа у свету, и свака медаља коју освајају на овако јаким такмичењима даје им додатно самопоуздање неопходно за велике борбе за олимпијске квоте. Честитке, још једном Ивани Максимовић и Милутину Стефановићу на сребрним медаљама и Зорани Аруновић на бронзи и финалу, као и осталим финалистима Андреи Арсовић и Димитрију Гргићу, али и Катарини Бисеречић која је постигла лични рекорд на овом такмичењу. На најбољи начин представили су српско стрељаштво у најјачој конкуренцији.
Остала три светска купа ове године су  Минхену (4 - 13. јун), Марибору (13 - 21. јун) и Пекингу (1 – 7. јул).

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 02 април 2014 18:11
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015