Кућа Добрих Вести

Login

Друге припреме у Врбасу за СП у Брну

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1VRBASDRUGEPRIPREMEJUNIORSKEIKADETSKESELEKCIJESRBIJEБЕОГРАД - Друге приреме српских репрезентиваца за куглашке Шампионате света у Брну у мају одржаће се од 13. до 18. априла у Врбасу.


Мирко Чувкас, селектор сениорки имаће на припремама четири играчице Јасмину Анђелковић (Џамбо инвест, Нови Сад), Зорицу Бараћ, Ливиу Санто и Ренату Вилов (све Пионир, Суботица).
Селектор сениора Милош Поњавић, одлучио се за Чонгора Барања, Горана Остојића, Даниела Тепшу (сви Београд), Вилмоша Заварка (Спорт, Подбрезова) Сашу Јуахса (Црвене звезда) и Александра Милинковића (Водовод, Крагујевац).
Селектори кадеткиња и јуниорки, Љубомир Штетин и Јулијана Вукадиновић позвали су Јелену Попов и Весну Бошков (Банат), Санелу Милосав (Кристал), Хармину Лукач и Јовану Стантић (Пионир), Кристину Љубенковић (Победник, Београд), Мају Ђукић (Раднички, Нови Сад), Ангелу Золнаи и Ксенију Милосав (СПЦ Војводина) и Нину Каћански (Војводина, Бачко Градиште).
 Војко Павловић, селектор јуниора и Драган Фатовић, селектор кадета, на списку имају ове кандидате: Радован Влајков (Банат), Ален Кујуниџић, Бојан Кличарић и  Игор Ковачић (Ц звезда), Балаж Ковач, Давид Лаиншчак (Полет ПБ, Сомбор), Норберт Ерњеши и Роберт Ерњеши (Сента) и Марко Антић (Словен, Рума).
Српски куглаши и куглашице учествоваће у Брну од 11. до 24. маја на појединачном Светском купу за кадете (појединачно – класик и микс парови, 11 - 13. мај), јуниорском Шампионату света (екипно, појединачно - класик, појединачно - спринт, тандеми, микс парови и појединачно - за комбинацију, 13 – 18. мај) и појединачном сениорском Првенству света (појединачно – класик, тандеми, микс парови, појединачно - спринт и појединачно -за комбинацију, 18 – 24. мај).
На Светском купу играће по један кадет и кадеткиња, у јуниорским репрезентацијама биће по осам куглаша и куглашица, док Србија (на основу високих пласмана са прошлог СП) има право на шест куглаша и четири куглашице на појединачном сениорском Шампионату света.
До сада, српско куглање је забележило сјајне резултате на овим такмичењима. На кадетском Светском купу у Бауцену 2012. Роберт Еењеши је победио, други пут за редом после Ријеке 2010.
На јуниорском Шампионату света у Бауцену 2012. Србија је освојила четири медаље - три златне и сребрну. Златом, други пут за редом, се окитили мушка јуниорска репрезентација Србије (Роберт Ерњеши, Милош Симијоновић, Игор Ковачић, Радован Влајков, Слободан Симоновић, Далибор Попов, Балаж Ковач, Милорад Војновић), две златне је освојио Роберт Ерњеши (појединачно - класик и појединачно - за комбинацију), док је сребро припало Милошу Симијоновићу (појединачно – класик).
На појединачном сениорском Шампионату света у Лесном 2012. Србија је са осам медаља (злато, четири сребра и три бронзе) била најуспешнија нација. Шампион света постао је Вилмош Заварко у комбинацији, сребрне медаље припале су Роберу Ерњешију (три: појединачно – класик, појединачно – за комбинацију и појединачно - спринт) и Ливии Санто (појединачно –класик), а бронзама су се окитили Вилмош Заварко (појединачно - спринт), Даниел Тепша (појединачно - спринт) и Вилмош Заварко (појединачно - класик).

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 12 април 2014 15:10
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија