Кућа Добрих Вести

Login

Пејовић одредио стрелце за Светски куп у Марибору

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1skpletikosicimirosavljevБЕОГРАД - Спортски директор Стрељачког савеза Србије Срећко Пејовић одредио је стрелце који ће гађати на Светском куп у Марибору од 13. до 20. јуна.


Екипи која ће гађати у Минхену на Светском купу од 6. до 12 јуна придужиће се такмичари пушком Игор Чотра (Партизан), Катарина Бисерчић (Ниш) и Ташана Богатиновски (Панчево) као и такмичарка пиштољем Александра Ристовић. Из минхенског састава за Србију ће се вратити стрелци пушком Стеван Јовановић, Андрија Миловановић, Милица Бабић и две такмичарке пиштољем Ана Алентијев и Даница Рашета.
- На два „везана“ Светска купа у Европи дали смо шансу и млађим стрелцима и проширили мало листу кандидата за репрезентације што је увек добро – каже Срећко Пејовић.- Циљеви су као и увек, високи пласмани, финала и борбе за поене који воде на финале Светског купа у октобру. Мислим да ће у Минхeну бити, по обичају, атомска конкуренцији, у многим селекцијама ће се „филтрирати“ састави за Светско првенство у Гранади у септембру. Доста стрелаца преселиће се и у Марибор и у сваком погледу биће то два одлична тест такмичења за наше стрелце.
Пушком ће гађати Немања Миросављев (Нови Сад) – МК пушка тростав и 60 лежећи, Стеван Плетикосић („Чика Мата“)  - МК пушка тростав, 60 лежећи и ваздушна пушка, Милутин Стефановић („Чика Мата“) – ваздушна пушка (за „ем – ку – ес“ МК пушка тростав и 60 лежећи), Миленко Себић („Академија Максимовић“) - МК пушка тростав, 60 лежећи и ваздушна пушка, Игор Чотра (Партизан) - за „ем - ку - ес“ МК пушка тростав, 60 лежећи и ваздушна пушка.
Жене: Ивана Максимовић („Академија Максимовић“) – МК пушка и ваздушна пушка, Андера Арсовић (Партизан) – МК пушка и ваздушна пушка, Катарина Бисерчић (Ниш) - за „ем – ку - ес“ МК пушка и ваздушна пушка, Јелена Живковић (Јагодина) - за „ем – ку - ес“ МК пушка и ваздушна пушка, Драгана Тодоровић („Академија Максимовић“) - МК пушка, Ташана Богатиновски (Панчево) – ваздушна пушка.
Пиштољ - мушкарци: Андрија Златић („Алекса Дејовић“), Дамир Микец (Полицајац), Димитрије Гргић (Академац) – сва гађају у конкуренцији МК и ваздушним пиштољем.
Жене: Јасна Шекарић (Црвена звезда) – МК и ваздушни пиштољ, Зорана Аруновић (Ц. звезда) - МК и ваздушни пиштољ, Бобана Величковић (Бор 030) – ваздушни пиштољ (за „ем – ку - ес“ МК пиштољ), Јасмина Гргић (Смедерево) - за „ем - ку - ес“ МК и ваздушним пиштољем, Александара Ристовић (Звездара) - МК пиштољ, (за „ем – ку - ес„ ваздушним пиштољем).
У стручном штабу, уз Пејовића биће и Јелена Аруновић, Драган Доневић, Александар Златић, Мира Максимовић и Бобан Марковић.
Из Форт Бенинга са првог Светског купа у марту,  српски стрелци донели су четири медаље. Сребром су се окитила Ивана Максимовић и Милутин Стефановић (обоје ваздушном пушком) а бронзаним одличјима Зорана Аруновић (ваздушни пиштољ) и Андрија Златић (МК пиштољ).
После Форт Бенингна на листама за финале Светског купа друга места заузимају Милутин Стефановић (ваздушна пушка), Ивана Максимовић (ваздушна пушка), трећа места држе Зорана Аруновић (МК пиштољ) и Андрија Златић (МК пиштољ), четврти су Андреа Арсовић (ваздушна пушка), пета је Зорана Аруновић (МК пиштољ), а осми Димитрије Гргић (ваздушни пиштољ). У финалу ће гађати осморо стрелаца у свакој дисциплини на основу бодова добијених за пласман и резултат на четири Светска купа ове сезоне, бранилац титуле из 2013. и освајачи медаља на Шампионату света у Гранади у септембру.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 27 мај 2014 14:57
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија