Logo
Одштампајте ову страницу

Веслачи и тренери са "седмом силом" пред ЕШ у Београду

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1veslanjedruzenjereprezentacijaistrucnistabБЕОГРАД - Чланови посада и тренери веслачких селекција Србије дружили су се у ресторану Језеро на Ади Циганлиији са бројним представницима „седме силе“ и говорили о очекивањима дан уочи почетка Шампионата Европе.


О томе колико је такмичење јако и због чега је незахвално давати прогнозе, говорила је Ива Обрадовић која ће са Иваном Филиповић веслати у двојцу без:
- Овде је велики број освајача медаља са ОИ, СП и Првенстава Европе и овај нови термин у мају омогућио је да се окупе најквалитетнији европски веслачи. О томе говори и рекордан број учесника, 1.200 из 36 земаља. Први пут весламо у „римен чамцу“  и у овој дисциплини, али смо имале добре припреме, надамо се уласку у финале а тамо је све могуће...
У име веслача Милош Васић, који ће веслати у скифу, се захвалио Министарству омладине и спорта Србије на огромној помоћи и у припремама посада  за ово највеће такмичење ове године у Србији, али и у његовој организацији:
-  Добро сам се припремао у Хрватској са врхунским веслачима из Словеније и Хрватске, освајачима олимпијских медаља. И здравствени билтен је  добар, повреда леђа је прошла. Конкуренција је фантастична у скифу, чак 23 чамца, а какви веслачи ће ми бити ривали показује и податак да су сви учесници финала на прошлом СП, осим Кубанца, дошли у Београд...
Марко Марјановић ће са Александром Филиповићем веслати у дубл скулу:
- Од септембра прошле године припремали смо се за ово првенство. Ми смо релативно кратко заједно, ова посада је формирана лане.  Домаће стазе и публика су велики мотиви да се докажемо.
Веселин Савић  са Душаном Богићевићем веслаће у двојцу без и позвао је у име репрезентације Београђане да у што већем броју дођу на Аду Циганлију и бодре веслаче:
- Нама је таква подршка драгоцена  у свакој трци. Припреме смо завршили на Сребрном језеру  и циљ нам је улазак у фианле.
Јован Поповић је у име чланова четверца без  у коме ће веслати и Горан Јагар, Виктор Пивач и Мартин Мачковић обећао:
- Даћемо све од себе да уђемо у финале. Конкуренција је изузетна, нема слабих ривала...
Милош Станојевић веслаће у скифу за лаке веслаче:
- Пријављено је 21 учесник и  неће бти лако. Ипак сам оптимист, имали смо добре припреме и на нашим стазама уз бодрење навијача, даћу све од себе за висок пласман.
У стручном штабу су Небојша Илић, Дејан Гуслов, Петар Иброчић, Олександар Федотов и Саша Мимић који је на новинарско питање о ривалима српских посада одговорио:
- Генерално,  најјаче веслачке селекције имају Енглези, Немци, Италијани и Французи. Енглези, на пример,  имају на буџет до Рија за веслачки савез од 35 милиона фунти. У дубл скулу конкуренти су Литванци и Норвежани, у двојцу Италијани, у четверцу без Холанђани, Енглези... Ада Циганлија  има једну од најбољих регатних стаза у свету и наши веслачи добро познају услове.
Прве трке су у петак од  9 часова. Први ће од српских поссда веслати  Милош Станојевић у скифу за лаке веслаче од 9,18 часова. У 10 је старт трка за двојац без Душан Богићевић и Веселин Савић, од 11 часова стартоваће трке четверца без Јован Поповић, Горан Јагар, Виктор Пивач и Мартин Мачковић.
Дубл скул Марко Марјановић – Александар Филиповић почеће такмичење од 11,18 часова,  скифиста Милош Васић стартоваће у 12,00  а преподневни програм првог дана бар што се тиче наших веслача затвара  женски двојац без Ива Обрадовић - Ивана Филиповић у 12,42 часова.
Улаз на Аду Циганлију је бесплатан. Трибине су покривене, неће сметати сунце и киша, а обезбеђен је и видео зид за боље праћење трка.
Полуфиналне трке и репесажи су у суботу, финалне трке у недељу. Оба дана програм почење у 9 часова.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 29 мај 2014 18:10
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015