Кућа Добрих Вести

Login

Ђаци ОШ "М. Антић" из Панчева позлатили пушке на СОШОВ

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1streljatsvososovstrelciossmanticizpancevasamedaljamaСОМБОР - Млади  стрелци из ОШ '”Мирослав-Мика Антић” из Панчева, освојили су четири екипне и појединачне титуле на обновљеној Спортској олмипијади школске омладине Војводине (СОШОВ).


Такмичење у стрељаштву из ваздушне пушке, одржано  је у Сомбору у стрелишту са 11 места уз сјајну организацију Стрељачког клуба '”Блек хорс”'на челу са руководиоцем такмичења Рајком Рацићем и техничким делегатом Александром Сањом Ивошев, иначе генералним секретаром Стрељачког савеза Војводине.
У конкуренцији девојчица је победила Панчевка Мина Михајловић са 176 кругова, испред две Инђијке из ОШ '”Д. Јерковић'” Кристине Марковић (174)и Анастасије Гаћеша (170), док је у конкуренцији дечака славио Панчевац Давид Даутовић са 183 круга, сребрну медаљу је освојио Ђорђе Јовчевић такође из  ОШ ”М. Антић” из Панчева са 180 кругова, који је иначе овогодишњи победник Лиге кадета Војводине, док се бронзом окитио Данијел Фолкман из ОШ “Љ. Штур” из Кисача са 172 круга.
Четвртоплаисрани у стрељаштву  Стефан Михајлов (171) из ОШ “М. Антић” из Панчева, претходног дана освојио титулу у трчању на 60 метара.
Екипно су победиле девојчице из ОШ “М. Антић” из Панчева са 492 круга, испред екипе из ОШ ''Д. Јерковић” из Инђије (489) и екипе из ОШ “Ј. Ј. Змај” из Кањиже (477).
У конкуренцији дечака је победила екипа ОШ ''М. Антић''из Панчева са 534 круга, испред екипе ОШ “Љ. Штур” из Кисача (488) и селекције ОШ “Б. Радичевић” из Оџака (483).
Успех панчевачких ђака не треба да чуди јер су сви  рођени и живе у МЗ “Стрелиште” која окружује стрељану СД “Панчево 181”', а по томе је и добила име.
Секретаријат за спорт и омладину Војводине, на челу са Мариником Тепић Чобану, обновио је после 25 година Спортску олимпијаду школске омладине Војводине и настављена је у Сомбору. Овога пута су се такмичила само деца из основних школа из осам војвођанских зона, како се и спроводе школска такмичења од општинског до републичког нивоа,у више колективних и индивидуалних спортова.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 02 јун 2014 10:11
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија