Logo
Одштампајте ову страницу

Себић 24. МК пушком 60 метака лежећи и Марибору

Оцените овај чланак
(1 Глас)

mariborfiksnaМАРИБОР - Миленко Себић репрезентативац Србије у стрељаштву заузео је 14. место у гађању МК пушком 60 метака лежећи на Светском купу у Марибору са 620,7 кругова, док је Немања Миросављев  био 31. са 610,7 кругова.


Пре финала које је вредело 625,5 кругова, најбољи је био Американац Мејту Емонс са 630 кругова, али је у борби за медаљу испао први и заузео осмо место. Славио је  Ксинг Лан (Кина) који је пре финала био осми, са 209 кругова, сребро је припало Ворену Потенту (Аустралија) са 207,7 кругова, док је бронзу освојио Марсел Бурге (Швајацрска) са 186,4 круга.
У среду 18. јуна гађаће се само елиминације МК пушком тростав 3 пута 20 метака за жене. На ватрену линију ће Драгана Тодоровић, Андреа Арсовић и Ивана Максимовић, док ће ван конкуренције за „ем – ку – ес“ гађати Јелена Живковић и Катарина Бисерчић.
Српски стрелци су до сада на трећем Светском купу ове године у Марибору освојили две медаље. Златом се у гађању МК пиштољем окитио Дамир Микец, док је бронзу ваздушном пушком освојио Милутин Стефановић.
На прва два Светска купа у сезони у Форт Бенингу у марту и Минхену пре десетак дана, српски стрелци су освојили укупно пет медаља. На другом Светском купу у Минхену Андреа Арсовић је освојила бронзу ваздушном пушком а са првог Светског купа у Форт Бенингу стигле су четири медаље: сребром су се окитили Ивана Максимовић и Милутин Стефановић (обоје ваздушном пушком) а бронзаним одличјима Зорана Аруновић (ваздушни пиштољ) и Андрија Златић (МК пиштољ).

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 17 јун 2014 16:12
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015