A+ A A-

Одређене репрезентације за СП у Гранади

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1GRANADAJjARUNoVICMARKOVICZARUNVICVELICKOVICSEKARICPEJOVICБЕОГРАД - Срећко Пејовић, спортски директор Стрељачког савеза Србије одабрао је репрезентације за 51. Шампионат света у Гранади у Шпанији од 6. до 22. септембра, на коме ће се вадити и олимпијске визе за Рио 2016.


Србију ће представљати укупно 24 стрелца. Нећемо имати представнике у дисциплини пиштољ за јуниоре, а код јунирки овим оружјем имаћемо само једну такмичарку.
- Имамо у неким дисциплинама одличне екипе које могу да се ухвате у коштац са светским велесилама – сматра Срећко Пејовић.- Прве припреме ће бити у Новом Саду од 16. до 22. августа, а завршне су планиране такође у овом граду од 26. до 31. августа. По посебном програму тренираће од 4. августа у Гранади Ивана Максимовић са тренером Миром Максимовић, а од 10. августа ће у Париз у камп француских стрелаца отићи Јасна Шекарић, Зорана Аруновић и тренер Јелена Аруновић.
Пејовић је одредио већи број стрелаца, неки ће гађати само једну дисциплину (ваздушна пушка или ваздушни пиштољ) а јуниори ће се такмичити само ваздушном пушком:
- Јесте да је то оптерећење за наш танки буџет, али смо приштедели неодласком на Светски куп у Пекинги и на овај начин, инвестирамо у будућност јер морамо да дајемо прилику млађим стрелцима да се кале. Одредио сам и резерву за ваздушни пиштољ за жене Александру Ристовић, која ће, са још неким стрелцима који спадају у круг кандидата,  проћи припреме.  Учинићемо све да се добро спремимо, циљеви су јасни – олимпијске визе и медаље, али неће бити лако. Сви долазе са истим жељама – рекао је Срећко Пејовић захваливши се Олимпијском комитету Србије и Министарству омладине и спорта Србије на изузетној подршци стрељачком спорту.
Борбе за медаље почињу 8. септембра (МК пиштољ, сениори – елиминације, рачунају се за екипне медаље и ваздушна пушка – сениори, финале од 13,30).
Састави репрезентација и екипа по дисцилинама – пиштољ - сениори: Дамир Микец (Полицајац), Димитрије Гргић (Академац), Андрија Златић („Алекса Дејовић“) – сви гађају МК и ваздушним пиштољем.
Сениорке – МК пиштољ: Зорана Аруновић, Јасна Шекарић (обе Ц. звезда) и Јасмина Гргић (Смедерево). Ваздушни пиштољ: Аруновић, Шекарић и Бобана Величковић (Бор 030). Резерва је Александра Ристовић (Звездара).
Јуниорке – само МК пиштољ: Ана Алентијав (Смедерево).
Пушка – сениори, МК пушка тростав 3 пута 40 метака и МК пушка 60 метака лежећи: Немања Миросављев (Нови Сад), Миленко Себић („Академија Максимовић“) и Стеван Плетикосић („Чика Мата“). Ваздушна пушка: Плетикосић, Себић и Милутин Стефановић („Чика Мата“).
Јуниори - само ваздушна пушка: Стеван Јовановић, Милош Ивановић (обојица „Чика Мата“) и Андрија Миловановић (Ниш).
Сениорке, МК пушка тростав 3 пута 20 метака  и МК пушка  60 метака  лежећи: Ивана Максимовић („Академија Максимовић“), Андреа Арсовић (Партизан) и Јелена Живковић (Јагодина). Ваздушна пушка: Максимовић, Арсовић и Катарина Бисерчић (Ниш).
Јуниорке, МК пушка тростав и МК пушка 60 метака лежећи: Милица Бабић (Нови Сад), Тијана Коларик (Панчево) и Марта Биреш (Јединство, Стара Пазова). Ваздушна пушка: Бабић, Тиха Тодоровић („Лукањац“, Пирот) и Нина Радуловић (Звездара).
Уз Срећка Пејовића, у стручном штабу су - тренери за пушку: Драган Доневић, Мира Максимовић, Лидија Михајловић, Драган Марковић (Милутин Стефановић ће остати као тренер за јуниорске категорије) и тренери за пиштољ: Јелена Аруновић, Александар Златић, Бобан Марковић, Горан Микец и Митја Гргић. Лекар репрезентације биће др Славиша Јовановић.
На 50. Шампионату света у Минхену 2010. освојено је рекордних седам медаља – златна, четири сребрне и две бронзане. Србија је први пут на СП учествовала као самостална држава и медаље су  освојили  - златна: Зорана Аруновић (МК пиштољ), сребрне: Зорана Аруновић (ваздушни пиштољ), Андрија Златић (ваздушни пиштољ), женска репрезентација МК пиштољем (Јасна Шекарић, Зорана Аруновић, Јелена Аруновић) и мушка репрезентација ваздушним пиштољем (Андрија Златић, Дамир Микец, Димитрије Гргић), а бронзе су  припале женској репрезентацији МК пушком тростав (Лидија Михајловић, Ивана Максимовић, Андреа Арсовић) и Немањи Миросављеву (МК пушка тростав).
Пре Минхена, најтрофније учешће са шест одличја било је у Финиксу у Аризони 1970. када су освојене три златне, две сребрне и бронзана медаља.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 06 август 2014 15:18
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани