Logo
Одштампајте ову страницу

Аруновићева кандидат за Спортски комитет ИССФ

Оцените овај чланак
(0 гласова)


1ZORANAARUNOVICKANDIDATМИНХЕН - Зорана Аруновић, српска репрезентативка у стрељаштву (пиштољ) кандидат је за члана Спортског комитета Међународне федерације стрељачких спортова (ИССФ) саопштено је у седишту ИССФ у Минхену.


Аруновићеву је предложио Стрељачки савез Србије и нашла се на листи од укупно 13 врхунских стрелаца од којих ће учесници Шампионата света у Гранади од 8. до 18. сепембра изабрати четири члана Спротског комитета. Сваки стрелац (само сениорска конкуренција)  гласаће на посебном листићу, за четири имена и чеворица или четворо кандидати са највише гласова постаће чланови Спортског комитета ИССФ. Три члана и председника одредиће Извршни комитет ИССФ на  првом састанку после Шампионата света.
Кандидати су, уз Зорану Аруновић и Насер Ал Атија (Катар- глинени голубови),. Адхинав Биндра (Индија – пушка), Марко де Николо (Италија – пушка), Клемент Фахоури (Сенгелал – глинени голубови), Јинг Ох Јин (Киреја – пиштољ), Хенри Јунгахенел (Немачка – пушка), Васили Мосин (Русија - глинени голубови), Сузан Натраш (Канада – глинени голубови), Гундегма Отријад (Монголија – пиштољ), Зузана Рехак Штефецекова (Словачка - глинени голубови), Нино Салуквадзе (Грузија – пиштољ) и Алехандра Завала Васкез (Мексико – пиштољ).
Зорана Аруновић (27), дипломац Филолошког факултета у Београду (украјински, енглески, руски), је председник комисије ОКС “Жене и спорт”. Биле је четврта и седма на ОИ у Лондону 2012.  Са Шампионата света има злато ваздушним и сребро МК пиштољем из Минхена 2010, а као јуниорка била је првакиња света МК пиштољем у Загребу 2006. Има  мали сребрни кристални глобус из финала Светског купа у Минхену прошле године.  На Светским куповима освојила је два злата, четири сребра и три бронзе.
Била је европска јуниорска шампионка у Москви 2006. ваздушним пиштољем.
Има два злата и једно сребро са Медитеранских игара.
Са сениорском репрезентацијом је освојила  светско екипно злато 2010. у Минхену МК пиштољем и бронзу у јуниорској репрезентације ваздушним пиштољем на СП у Загребу 2006. Има и три сениорска европска екипна злата (Меракер 2010, Бреша 2011. и Одензе 2013) и једно јуниорско из Москве 2006.
Члан Спортског комитета Европске стрељачке конфедерације (ЕСК) је Јасна Шекарић прослављена српска олимпијка. Изабрана је Осијеку у току Првенства Европе МК оружјем 2013.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 29 август 2014 23:07
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015