Кућа Добрих Вести

Login

Арсовићева у акцији подршке деци оболелој од реуматских болести

Оцените овај чланак
(1 Глас)


1reumatskebolestimandicarsovicihiglБЕОГРАД -  Стрелац Андреа Арсовић, пливачица Нађа Хигл, олимпијска шаппионка у теквондоу Милица Мандић  и аутомобилиста Душан Борковић подржали су у базену хотела Краун Плаза у Београду акцију „Пливај и победи реуматске болести деце“ у организацији Удружења родитеља деце оболеле од реуматске болести (СРЕИА).


- Свакако да су образовање  и подизање свести о потреби да се помогне болесној деци најважнији циљ ове акције -  рекла је Арсовићева.
Подршку акцији испред Министарства омладине и спорта пружио је државни секретар Ненад Боровчанин. Акцији подизања свести о постојању реуматске болести код деце помогли су још фудбалери Црвене Звезде Вукан Савићевић и Предраг Рајковић, глумци Милорад Мандић-Манда, Виктор Савић Андрија Милошевић, Борка Томовић, звезде Монтевидеа" Урош Јовчић и Александар Радојичић, Бранкица Себастијановић, певачица Александра Дабић, јуниорски ватерполо репрезентативац Матеја Асановић, фитнес тренер Дарио Ћирић, водитељка Марија Килибарда и многи други.
Стручну подршку акцији, која је одржана у време трајања Европског конгреса дечијих реуматолога у Београду, обезбедили су тренери из Пливачког клуба "Врачар". Деци оболелој од реуматских болести дозвољено је рекреативно бављење спортом и то одређене активности као што су вожња бицикла, за мање дете трицикл или тротинет (посебно препоручљиво за децу чији су кукови захваћени упалом), затим стони тенис, бадмингтон, као и све активности у води.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија