Кућа Добрих Вести

Login

Кофери сломљени, оружје читаво

Оцените овај чланак
(0 гласова)


1gabalafskandreadrugasalevaГАБАЛА -  Шесторо српских стрелаца и тренер репрезентације Драган Доневић допутовали су у Габалу у Азербејџану на финале Светског купа (22 – 28. октобар).
- Домаћини су се заиста потрудили, све је на врхунском нивоу, посебно нас је импресионирало потпуно ново стрелиште где су сви уређаји најмодернији и пружају изванредне услове за такмичење – рапорт је Драгана Доневића после првог званичног тренинга.- Имали смо мали пех у току путовања, кофери са оружјем Андрее Арсовић и Зоране Аруновић су се  поломили, али на срећу пушка и пиштољ се нису оштетили. Андреа Арсовић, Ивана Максимовић и Милутин Стефановић су одлично одрадили  званични тренинг ваздушном пушком јер се такмиче 23. октобра, док су остали били на названилчним тренинзима, јер се такмичње касније.


Ваздушном пушком за жене надметаће се за велики кристални глобус Међународне федерације стрељачких спортова (ИССФ) 11 такмичарки од тога две из Србије Андреа Арсовић и Ивана Максимовић. Из првих десет са светске ранг листе је седам такмичарки: 1. Силинг Ји  (Кина),  2. Цубласинг (Италија), 4. Фајлшифтер (Немачка), 5. Арсовић (Србија), 6. Лиукси Ву (Кина), 7. Паул (Индија) и 10. Велосо (Сингапур). Недостају трећепласирана Бин Бин Жанг (Кина) и деветопласирана Енгладер (Немачка).
Пласирале су се још 14. на светској листи Јинг Чанг (Кина), 16. Ивана Максимовић, 18. Рамос из Мексика и 20. Жукова из Русије. Три светске медаље у Гранди освојиле су Цубласинг, Ји и Фајлшифтер, а бранилац титуле у финалу Светског купа је Ји. Најтрофејнија је Соња Фајлшифтер која има чак пет великих кристалних глобуса ИССФ за пет победа у финалу Светског купа: 1999, 2000, 2001, 2010 и 2012.  Из ове групе по два глобуса имају Ји (2011. и 2013). и Ву (2008. и 2009).
Код мушкараца, такође ће гађати 11 врхунских асова, из првих десет са светске ранг листе гађаће деветорица: 1. Хаоран Јанг (Кина),  2. Лугинец (Русија), 3. Круглов (Русија), 4. Шиди (Мађарска), 5. Бубнович (Белорусија), 7. Милутин Стефановић (Србија), 8. Камприани (Италија), 9. Ћинан Жу (Кина) и 10. До Санг Ким (Кореја). Недостаје шестопласирани Јифец Цао (Кина), а пласирали су се 13. Рихтер (Израел) и 15. Багери (Иран). У Гранди су на СП медаље освојили Хаоран, Лугинец и Бубнович, а Јанг брани тутулу из финала Светског купа прошле године. Од ових учесника Кинез Жу има пет великих кристалних глобуса (2004, 2007, 2009, 2011. и 2012)
Зорана Аруновић ће ваздушним пиштољем гађати 25. октобра а Дамр Микец и Андрија Златић ће на ватрену линију МК пиштољем 26. октобра.
Прошле године, у финалу Светског купа у Минхену српски стрелци су  освојили  четири сребрне медаље. Са две се окитила Зорана Аруновић (МК и ваздушни пиштољ) а са по једном  Ивана Максимовић (ваздушна пушка) и Андреа Арсовић (МК пушка тростав).

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 22 октобар 2014 15:39
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија