A+ A A-

Арсовићева освојила "сребрни" кристални глобус

Оцените овај чланак
(0 гласова)

1dangabalaandrealevoidvekineskinjeГАБАЛА - Српски стрелац Андреа Арсовић, европска вицешампионка, освојила је „сребрни“ кристални глобус у дисциплини ваздушна пушка у финалу Светског купа у Габали у Азербејџану са 207,4 круга. Велики кристални глобус Међународне федерације стрељачких спортова (ИССФ) припао је броју  1 на светској ранг листи и светској вицешампионки Кинескињи Силинг Ји која је, тако, одбранила титулу из Минхена 2013. са 207,7 кругова, док је бронзу освојила Кинескиња Лиукси Ву са 185,6 кругова.


У финалу је гађала и Ивана Максимовић олимпијска вицешампионка из Лондона 2012. и заузела седмо место са 101,6 кругова.
Ово је друга година за редом да Арсовићева осваја друго место у финалу Светског купа. Лане је у Минхену освојила „сребрни“ глобус МК пушком тростав.
- Најбољу сезону у каријери када сам освојила олимпијску визу,  европско сребро, европско екипно злато и светску екипну бронзу, обарала светски рекорд и  државне рекордe, а са бронзаном медаљом са Светског купа у Минхену пласирала се у финале, завршавам на налепши начин – освајањем „сребног“ кристалног глобуса - рекла је Андреа Арсовић после финала.- Почетак у основном делу није био најбољи, али сам, ипак, имала на крају трећи резултат. Финале сам гађала најбоље у каријери, скоро без грешке и мало је недостајало да “уловим“  у Кинескињу Ји. Ово је на неки начин и лепа најава нове сезоне  коју сам почела победом у Купу ССС у Новом Саду, а већ за десетак дана гађаћу и на турниру у Солину. Захваљујем се Министарству омладине и спорта, ОК Србије и Стрељачком савезу Србије на непроцењивој помоћи у спровођењу програма,а мом тренеру Драгану Доневићу на дивној вишегодишњој сарадњи. На најлепши начин почели смо наш пут ка Рију...
Пре финала Арсовићева је била трећа са 418 кругова иза Немице Соње Фајлшифтер  са 419,6 и Индијке Ајонике Паул са 418,2 круга. Максимовићева је била седма са 416,6 кругова. Финале је вредело 415,6 кругова.
- Андреа Арсовић је гађала основни део у почетку доста “стегнуто”и тешко - рекао је њен тренер Драган Доневић.- Касније се опустила, све је дошло на своје место и имала је последњу  серију 106,2 кругова, уз два последња поготка по 10,2 и то је био најбољи резултат у једној серији од свих учесника и мушкараца и жена! Финале је почела фантастично, у првих 12 хитаца гађала је без грешке, скоро савршено, и ту је направила мало већу предност у односу на пратиље и лакше је првела финале крају. Пресудила су последња два хица пре којих је Кинескиња имала 0,2 круга предности: Ји 10,1 и 10,2  Арсовић 10,1 и 10,1 и  одучила су 0,3 круга! По резултатима током целе сезоне Андреи Аросовић је једино Кинескиња Ји била права конкуренција. Презадовољни смо сезоном…
Српски стрелац Милутин Стефановић није успео да се пласира у финале у гађању ваздушном пушком. Заузео је девето место са 423,4 круга. За улазак у финале недостајала су му 0,3 круга, а изгледе је покварио последњом серијом од само 102 круга. Пре финала, најбољи је био бранилац титуле Кинез Хаоран Јанг светски број један и светски шампион, са 429,3 круга. Велики кристални глобус освојио је Рус Назар Лугунец са 209 кругова испред Италијана Николе Камприанија са 205,8 кругова и Кинеза Ћинан Жуа са 184,2 круга.
1dangabalaandreadruga-  Максимовићева је солидино гађала основни део и пласирала се у финале као седма. У финалу није била довољно концентрисана и нијансе су одлуче да  не настави трку за медаље тако да је завршила на седмом месту. Шестопласирала Немица Соња Фајлшифтер јој је „побегла“ 0,7 кругова. И код Стефановића  одлучивале су нијансе да се умеша у борбу за кристалне глобус. У последња три хица имао је 9,9, 9,8 и 10,0 кругова и  остао је први испод црте за 0,3 круга. Ово му је најслабији резултат сезоне, али  треба разумети да је био као дебитант у финалу Светског купа под притиском...
Зорана Аруновић гађаће ваздушним пиштољем 25. октобра, док ће 26. октобра на ватрену линију Дамир Микец и Андрија Златић МК пиштољем.

Извор: Кућа добрих весту


Последњи пут измењено четвртак, 23 октобар 2014 12:20
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани