Logo
Одштампајте ову страницу

Микец пети МК пиштољем

Оцените овај чланак
(0 гласова)

1GABALACETVTRIDANMIKEC2ГАБАЛА - Четвртог дана финала Светског купа у Габали у Азербејџану српски стрелац Дамир Микец освојио је пето место МК пиштољем са 131 круг. Златна медаља и велики кристални глобус Међународне федерације стрељачких спортова (ИССФ) припали су Живеи Вангу (Кина) са 195,8 кругова,  други је био Томојуки Масуда (Јапан) са 194,8, а трећи Веи Панг (Кина) са 180,1 круг. Четврти је Индијац Јиту Раи са 150,7 кругова.  


Други српски представник у овој дисциплини Андрија Златић заузео је десето место са 541 кругом (по серијама 89, 93, 94, 91, 87, 87). Финале је вредело 554 круга.
Пре финала Микец је био други са 562 круга (94, 94, 92, 94, 95, 93). Најбољи резултат основног дела имао је Шпанац Пабло Карера са 563 круга.
- У основном делу сам гађао одлично, мислим и најбоље од свих такмичара, иако сам имао други резултат – каже Микец.-  У финалу сам се борио као лав, иако ме је у почетку мало тресла трема, пиштољ је „радио“, али сам из прве две серије од по три метка и прве серије на испадања од два метка изашао као  други са 76,6 кругва иза Кинеза Ванга 79,1 и Јапанца Масуде 75,5. Ту сам направио прву грешку, осми хитац сам опалио, по мојој оцени јако добро, али испало је да је погодак слаб 8,1 круг и то ме је збунило. И у следећа два хица сам се одржао да на другој позицији,  али је трећа серија на испадање била кобна, погодио сам 8,2 и 9,4 круга и пао сам на четврто место. У четвртој серији са 9,0 и 8,8 кругова дошао сам на пету позицију  где сам и завршио. Бити у финалу у оваквој конкуренцији је одличан пласман и са те стране сам задовољан, најбољи сам Европљанин. И сезона је била добра, освојио сам злато у Светском купу у Марибору и био четврти у Минхену.
Српски стрелци су завршили учешће у финалу Светског купа у Габали са  једном медаљом. Првог дана такмичења Андреа Арсовић је освојила „сребрни“ кристални глобус за друго место ваздушном пушком. У истој дисциплини Ивана Максимовић је била седма у финалу.
У финалу је гађала и Зорана Аруновић ваздушним пиштољем и освојила осмо место. Ваздушном пушком Милутин Стефановић је заузео девето место.
- Микецу честитке за сјајан резултат у основном делу и велику борбеност у финалу. Штета то није направио тај још један корак да се умеша у борбу за медаље, заслужио је. Златић је имао три добре и три лоше серије, последње две од по 87 кругова удаљиле су га од финала. У целини, можемо да будемо задовољни учешћем, остали смо  међу светским стрељачким велесилама јер имамо медаљу и наставили смо традициу   освајања трофеја на највећим светским такмичењима. У понедељак 27. октобра Андреа Арсовић ће гађати на ревијалном такмичењу „Трофеј шампиона“ за награду од 5.000 евра у коме учествују само освајачи медаља пушком и пиштољем.
Програм четвртог дана финала Светског купа у Габали пореметила је густа магла. Финале жена у скиту је одложено за 27. октобар, док је такмичење мушкараца МК пиштољем и жена МК пушком тростав каснило и потом је пресељено и одржано у затвореној хали за финале.
Резултати четвртог дана финала Светског купа у Габали у дициплинама где Србија није имала представнике – МК пушка тростав, жене: 1. Сњежана Пејчић (Хрватска) 460,2, 2. Петра Цубласинг (Италија) 459,9, 3. Јунг Чанг (Кна) 450 кругова итд. Пре финала, које је вредело 583 круга најбољи је била Пејчић са 589 кругова.
Гађање глинених голубова, дубл трап – мушкарци – финале: Џефри Холгин (САД) -  Хао ванг (Кина) 29:26, за бронзу: Ван Јуан Ху (Кина) - Џошуа Ричмонд (САД) 28:26. Финале је вредело 141 голуб.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 26 октобар 2014 17:12
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015