Кућа Добрих Вести

Login

Амбасадор Родић испратио стрелце у Баку

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1GABALAispracajnaaerodrormuubakuuБАКУ - Небојша Родић, амбасодор Србије у Азербејџану испратио је, са сарадницима, српску стрељачку репрезентацију која је са једном освојеном сребрном медаљом Андрее Арсовић ваздушном пушком завршила учешће у финалу Светског купа у Габали у Азербејџану.


- Још једном је честитао Арсовићевој на “сребрном” кристалном глобусу као и Дамиру Микецу, Ивани Максимовић и Зорани Аруновић високом пласманима и учешћу у финалу – истакао је Драган Доневић тренер репрезентације.- Договорили смо се да се сретнемо и наредне годне  када ће Баку бити домаћин првих летњих Европских олимипјских игара, а очекујемо да ће се на списку  “евро олимпијаца” наћи и велики број стрелаца.
Арсовићева је првог дана финала Светског купа освојила „сребрни“ кристални глобус Међународне федерације стрељачких спортова (ИССФ) ваздушном пушком и поновила успех из финала у Минхену прошле године када је такође била „сребна“, али МК пушком тростав. Последњег дана гађала је у ревијалном такмичењу „Трофеј шамина“ у коме учествују само освајачи медаља и освојила треће место ваздушном пушком.
Четвртог дана финала Светског купа у Габали Дамир Микец је МК пиштољем заузео пето место.
У финалу ваздушном пушком  гађала је и Ивана Максимовић и била је седма.
Зорана Аруновић ваздушним пиштољем  је у финалу освојила осмо место. Ваздушном пушком Милутин Стефановић је заузео девето место, а МК пиштољем Андрија Златић је био десети.
Србија је са једним срербом  финале Светског купа у Габали завршила на деоби десетог месту листе освајача медаља у конкуренцији 39 земаља  које су имале представнике на последњем великом такмичењу у сезони. Учествивала су  154 стрелца а прва на листи „медаљаша“ је Русија са седам  трофеја (5 –1 – 1), испред Кине са 14 (3 – 3- 8) и  Немачке са четири (2 – 1- 1).
Изједначена су и два свеска рекорда. Леонид Екимов (Русија) је са 35 “хитова” изједначио светски рекорд финала МК пиштољем брза паљба, а Хали Дан (САД) је са 74 “голуба” изједначила најбољи светски резултат  у гађању глинених голубова – скит.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 28 октобар 2014 19:19
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија