Logo
Одштампајте ову страницу

Обезбеђени додатни лични пратиоци за децу са сметњама у развоју

Оцените овај чланак
(0 гласова)

GRBBBBBБЕОГРАД - Секретаријат за социјалну заштиту расписао је јавни конкурс за пружање услуге личног пратиоца, чиме се обезбеђује подршка за децу са сметњама у развоју са територије Београда.

"Као што смо и обећали пре тачно месец дана, обезбедили смо финансијска средства за личне пратиоце за сву децу са територије Београда која имају сметње у развоју, а чији су родитељи добили мишљење Интерресорне комисије. Реч је о 130 деце којима ће на овај начин бити олакшано школовање и свакодневни живот. На овај начин правимо добар основ за системско решење које нам следи у будућности",  рекао је градоначелник Синиша Мали а објављено на порталу београдске управе.

 

Реч је о деци чији су се родитељи обратили Секретаријату за образовање и дечју заштиту и затим добили мишљење Интерресорне комисије. Претходно су прошлог месеца потписани уговори за 44 лична пратиоца, а са ових додатних 130 пратилаца сва деца којима је то потребно моћи ће да користе ову услугу.

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено среда, 12 новембар 2014 10:44
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015